Mogelijk nieuwbouw voor sporthal van De Borgh in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Naast de bouw van 125 tot 175 nieuwe woningen in vier kernen van de gemeente Moerdijk, heeft het college van burgemeester en wethouders meer ambitieuze plannen. Zo wordt ook extra prioriteit gegeven aan nieuwe voorzieningen die moeten zorgen voor een aantrekkelijke Moerdijkse woonomgeving.


In dit kader wordt door de gemeente samen met de initiatiefnemer de haalbaarheid van het foodcourt bij wegrestaurant Kanters in dorp Moerdijk onderzocht, wordt de renovatie van De Westhoek in Zevenbergen afgerond en de sporthal van De Borgh aangepakt. "De hal is al redelijk oud, maar niet van de gemeente. Dat is de eigenaar van De Borgh", licht wethouder Eef Schoneveld toe. "Als gemeente hebben wij echter wel als taak om sportfaciliteiten aan te bieden voor onze scholen, met name het Markland College."

Vloer

Drie jaar geleden werd de vloer van de hal nog afgekeurd. Schoneveld: "Wij proberen iedere keer de eigenaar van De Borgh ertoe te bewegen om de voorzieningen aan te brengen die nodig zijn om het gebouw up-to-date te houden. De investering voor de vloer was dusdanig dat de gemeente die toen op zich genomen heeft. Als we verder niks doen zijn we de komende tien jaar enkele miljoenen euro's kwijt aan onderhoud. We moeten dus nu een keuze gaan maken: renoveren, of afbreken en opnieuw bouwen. Alle opties zijn wat dat betreft open. Hoe dan ook willen we dit project in de volle breedte op gaan pakken. Daar willen we ook de verenigingen die gebruik maken van de hal en de omgeving betrekken." 

Brandweerkazerne

Een ander ambitieus plan is een nieuwe brandweerkazerne in Willemstad die aan alle moderne eisen voldoet. "Over de kazerne wordt al jaren gesproken, nu gaan we concrete stappen zetten", zegt wethouder Jack van Dorst. "Het huidige gebouw is al vrij oud en bovendien heel erg klein. De chauffeurs van de brandweervoertuigen hebben moeite met het uitrijden bij een uitruk. Het gebruik van de kazerne is voor de organisatie gewoon erg gedateerd qua indeling en mogelijkheden."

Verder wordt in Noordhoek d'Ouwe School ontwikkeld en wordt voor een nieuwe parking ten behoeve van vrachtwagenchauffeurs aan de A16 samen met het Rijk en de provincie een geschikte locatie gezocht. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief