Vooraanstaand burger uit Klundert Joost Knook overleden

KLUNDERT - Op 92-jarige leeftijd is Joost Knook, een vooraanstaand burger uit het sociale leven van Klundert, overleden. Hij stierf aan de complicaties van een gebroken heup.


Knook werd geboren op 22 augustus 1926 in Breda. Hij groeide op aan de Schansweg, tussen Klundert en Noordschans en volgde een opleiding als scheepstimmerman. Later was hij heel lang koster van de Nederlands Hervormde Kerk in Klundert en ook werkte hij jarenlang als bode in het stadhuis. Hier voltrok hij honderden huwelijken als ambtenaar van de burgerlijke stand.

Het bekendste werd Joost Knook als historicus. Hij schreef onder andere historische boeken over het stadhuis, de muziekvereniging Determinato en de Nederlands Hervormde Kerk in Klundert. Daarnaast schreef hij honderden artikelen in het blad van heemkundekring Die Overdraghe. Ook gaf hij vele lezingen, die altijd volle zalen trokken.

Knook was een wandelende encyclopedie over de historie van zijn woonplaats. Omdat hij een goede tekenaar was, tekende hij met een fijn pennetje tientallen tekeningen over hoe Klundert er voor de Tweede Wereldoorlog uit zag.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief