Afbeelding

Jeugdorkesten strijden tegen elkaar in De Borgh

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN - Hotel De Borgh vormt zaterdag 27 oktober het decor voor een festival voor jeugdorkesten. In totaal treden 's middags zes muziekgezelschappen op. De organisatie is handen van Muziekvereniging Zevenbergen en Himalaya Music. 

Deelnemers zijn naast het leerorkest van Muziekvereniging Zevenbergen ook Ons Genoegen uit Rockanje, Vlijt en Volharding uit Alphen, Dynamite uit Lage Zwaluwe, Animato uit Zevenbergschen Hoek en Maasmuziek uit Puttershoek. Het thema is 'feest', mede omdat de muziekvereniging dit jaar 150 jaar bestaat. Elk orkest laat zich met dit thema ook van haar creatieve kant laat zien en krijgt 20 minuten speeltijd. Er is een vakjury die de orkesten beoordeelt.

De jury bestaat uit Johan Noothout en Ivo Kouwenhoven. Elk orkest krijgt een positief verslag met opbouwende kritiek. Het orkest met de beste muzikale prestatie ontvangt een trofee en het orkest dat het thema 'feest' het creatiefst heeft neergezet een gratis muziekstuk van Himalaya Music. Het evenement vindt plaats in De Borgh aan de IJshof 1 in Zevenbergen en begint om 13.00 uur. De toegang is gratis. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief