stamboom
stamboom

Heemkundekring Zevenbergen helpt stamboom in kaart brengen

ZEVENBERGEN - Twee jaar geleden startte de Heemkundekring Willem van Strijen met een genealogiegroep, dat wil zeggen een groep mensen die allemaal aan hun stamboom werken en van elkaar willen leren. Het is dus geen cursus maar een platform voor kennisuitwisseling.


Woensdag 28 november om 19:30 uur is er weer een bijeenkomst in de ruimte van de seniorenraad, Kasteelweg 4 in Zevenbergen. Deze staat dit keer in het teken van “gevorderden helpen beginners” en is ook toegankelijk voor mensen die tot nu toe geen lid waren van de groep. Die hoeven overigens niet alleen uit Zevenbergen te komen.

Beginners zijn niet alleen mensen die niet weten hoe ze het aan moeten pakken, maar ook mensen die nog worstelen met hun stamboomprogramma of met websites waar gegevens over de voorouders te vinden zijn en met de interpretatie daarvan. Echter, gevorderden zijn ook weer geen mensen die alles weten. Zij zijn alleen al langer bezig met hun stamboom. Ook zij leren soms van beginners. Het maken van je stamboom is zo divers dat je nooit alles kunt weten.

Het bouwen van een stamboom betekent dat je leert over je voorouders en over hoe ze leefden. Binnen de groep hebben al mensen ontdekt dat ze vanaf de achttiende eeuw van dezelfde voorouders afstammen. Wil je beginnen met je stamboom of heb je vragen over hoe je verder moet? Kom dan langs. De toegang is gratis.

Als je al bezig bent, breng dan je laptop mee of in ieder geval een USB stick met je stamboom of familieboek of wat je eventueel al hebt. Vooraf aanmelden kan via info@heemkundezevenbergen.nl of door te bellen naar 06-37449259 (Ebo Roek). 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief