Nel en Wim van de Noord trouwden op een koude dag.
Nel en Wim van de Noord trouwden op een koude dag. (Foto: FOTO MIRYAM VAN DER STEE)

Wim en Nel van de Noort vieren 60-jarig huwelijksjubileum

ZEVENBERGEN - Op 29 november is het zestig jaar geleden dat Wim en Nel van de Noort-Goverde in het huwelijk traden. Het was een hele koude dag toen, want de echtelieden kunnen zich met een glimlach herinneren dat Wim de trouwauto aan moest duwen omdat deze niet wilde starten vanwege die kou. Het deed geen afbreuk aan hun huwelijksdag en nog minder aan hun huwelijkse leven. Zestig jaar later zijn ze nog steeds gelukkig met elkaar.


Zowel Wim als Nel zijn geboren en getogen in Zevenbergen. Wim (86) groeide op aan de Kerkhofweg met zijn zus die tegenwoordig in Rijen woont. Nel (85) woonde met haar familie aan het St. Josephplein. Haar broer en zussen zijn inmiddels overleden.

Huis

Wim en Nel van de Noort leerden elkaar negen jaar voor hun huwelijk kennen bij Nel thuis. Ze waren toen zeventien. Wim was bestuurslid van Hajotos en hij kwam in die hoedanigheid bij Nel over de vloer omdat hij wat vragen had voor haar vader. Die vragen werden beantwoord en de bonus was de ontmoeting met Nel. Ze werden verliefd en kregen verkering. Wim en Nel wisten dat ze graag met elkaar wilden trouwen, maar moesten daar maar liefst negen jaar op wachten. Er was namelijk geen huis beschikbaar. Toen dat huis er wel kwam, aan de Arembergstraat in Zevenbergen, was de huwelijksdatum snel gepland.

Werk

Exact negen maanden later werd hun eerste kind geboren, zoon Jack. Een paar jaar later gevolgd door dochter Ellie. Wim werkte bij Van Opstal, eerst als metaalbewerker later in de montage. Voor zijn werk was hij soms maanden van huis, want zijn standplaats was niet de voormalige fabriek aan de Allenweg, maar fabrieken in Europa, Thailand en China. In China heeft hij zelfs een fabriek van de grond af aan opgebouwd. Drie maanden van huis, anderhalve week thuis en vervolgens weer drie maanden weg. Voor de familie Van de Noort was dit heel 'normaal', maar dat het in die tijd een bijzondere baan was, realiseren Wim en Nel zich heel goed. "We hadden een rijk leven in alle opzichten."

Harmonie

Nel stond er langere periodes dus alleen voor met de twee kinderen. Daar draaide ze haar hand echter niet voor om. Dochter Ellie kon wel eens ondeugend zijn, vooral in haar puberjaren, maar Nel stond haar mannetje. Als ze al eens aan Wim vroeg of hij er alsnog wat van wilde zeggen, was zijn antwoord: "Nee, ik straf niet achteraf en ik wil ook niet de boeman zijn als ik thuiskom." Zo hielden Wim en Nel harmonie in het gezin en als Wim thuis was, dan was hij ook echt thuis. Nel werkte ondertussen ook nog vijf dagen per week met veel plezier als koffiejuffrouw.

Vliegen

In de veertig jaar dat Wim bij Van Opstal gewerkt heeft, is Nel één keer met het vliegtuig naar hem toe gegaan. "Ik ga naar ons pa toe, want ik mis hem," zei ze tegen haar kinderen. Ze vloog voor de eerste keer in haar leven meteen naar China. Spannend? Nee! Ze deed het gewoon. Wim heeft naast Nel nog een grote liefde, namelijk kanariepietjes. Lachend vertellen ze dat de verwarmde volière die ze vroeger hadden bijna nog mooier en luxer was dan een vakantieverblijf in Zeeland. Wim ging vaak naar tentoonstellingen en won menig prijs met zijn zelf gekweekte vogeltjes.

Feestje

Inmiddels woont het echtpaar Van de Noort ruim een jaar in de Zeven Schakels in Zevenbergen. Van de Arembergstraat verhuisden ze nog naar de Schuttersweg en dat appartement is nu ingeruild voor een fijne plek in Schakel 5. Ze hebben het er naar hun zin. Nel drinkt vaak koffie beneden met andere bewoners en doet geregeld mee met activiteiten. Voor Wim is dat wat lastiger, omdat zijn mobiliteit hem in de weg zit. Toch geniet ook hij nog steeds van het leven. Hun zestigjarig huwelijksjubileum vieren ze met een feestje, met kinderen, aanhang en kleinzoon Ben. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief