Besluit over huisvesting Willemstadse scholen in 2019

WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk hakt uiterlijk op 1 april 2019 de knoop door over de toekomstige huisvesting van basisscholen Willem de Zwijger en De Singel in Willemstad.


De komende tijd onderzoekt de gemeente of de twee scholen kunnen worden ondergebracht in één schoolgebouw. In zo'n multifunctioneel pand zouden ook de kinderopvang en buurthuis Irene een plaats kunnen krijgen. Het was eigenlijk de bedoeling dat er dit jaar duidelijkheid zou komen, maar de schoolbesturen willen meer tijd om te werken aan hun visie op het onderwijs.

Hierbij geven zij aan wat er naast het leren op school belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen van nul tot twaalf jaar oud. "Cultuur en sport zijn belangrijke partners voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook het bedrijfsleven speelt een steeds belangrijkere rol om kinderen een beeld te geven van wat hen te wachten staat", geeft een gemeentewoordvoerster aan.

Bijeenkomsten

Beide scholen hebben wel aangegeven niet te willen fuseren. Zij behouden dan ook ieder hun eigen identiteit. Volgend jaar vinden op 28 januari en 12 maart bijeenkomsten plaats waarin inwoners en betrokken partijen worden uitgenodigd mee te denken over de toekomst van de scholen in Willemstad. De gemeenteraad noemt de vertraging jammer, maar geen probleem. Op deze manier kan er een goede afweging gemaakt voor het onderwijs in Willemstad voor de komende veertig jaar. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief