Er kwamen veel mensen op de eerste kerstmarkt van het jaar af.
Er kwamen veel mensen op de eerste kerstmarkt van het jaar af. (Foto: Ties Steehouwer)

Langeweg bijt spits af met eerste kerstmarkt van de gemeente

  algemeen

LANGEWEG – In de kern Langeweg waren ze er wat de kerstmarkten betreft vroeg bij. Al op de laatste dagen van november werd in het voormalige kloostercomplex, waar nu de Emmaus woonwerkgemeenschap Langeweg in is gevestigd, een kerstmarkt gehouden. Een goede keuze zo vroeg omdat er twee dagen lang veel mensen op de aangeboden spullen en de gezelligheid afkwamen. De mensen die verantwoordelijk waren voor de verkeersveiligheid moesten dan ook vrijdagavond als direct rond zeven uur de bordjes vol aan de hekken ven de parkeerplaatsen hangen.


De markt in Langeweg vormde de aanloop voor een lange reeks kerstmarkten die de komende weken in de gemeente Moerdijk worden gehouden. Dat begint op zaterdag 8 december in Klundert in het Vlasserij-Suikermuseum, Moerdijk dorp en Helwijk. Een week later volgen dan de markten in Willemstad, tijdens de Winter Vestingdagen en in Klundert tijdens Klundert bij Kaarslicht. Daarnaast zijn er in andere keren kleinere markten. Die in Moerdijk dorp is niet meer klein te noemen omdat men daar evenals in Helwijk al jaren flink uitpakt. In Moerdijk komen 40 kramen en standhouders. Op de kerstmarkt is van alles aanwezig zoals. eetkramen met hamburgers, Thaise hapjes, oliebollen en nog veel meer. Ook zijn er kramen met spullen voor kerst en daarbuiten.

Moerdijk
Ook dit jaar is er weer een leuke actie bedacht door wielercomité van Moerdijk, zij gaan het Moerdijks kampioenschap bierpull schuiven organiseren. De opbrengst is voor de nieuw aan te leggen speeltoestellen voor gehandicapte kinderen. Voor de jeugd is er een ijsbaan en een draaimolen. Om 15.00 uur begint de kerstmarkt en deze eindigt om 20.00 uur met de trekking van de grote loterij. De kerstman zal tijdens de Winter Vestingdagen in Willemstad rondrijden in zijn arrenslee. Meerijden mag ook natuurlijk. Een nostalgische draaimolen zal de kleinsten onder ons goed vermaken. Een hoge wintersleebaan zal de pret nog meer vergroten. Daarnaast is er op de Parade een ijsbaan en er zullen artiesten optreden. De Vestingdagen zijn op vrijdag avond 14 december en op 15 en 16 december de hele dag.

Sfeervol
Vooral door het eeuwenoude decor van het klooster was de markt in Langeweg erg sfeervol. In de voormalige kerk werd er gezongen door een dame duo en bespeelde Wim Hommel de piano. In de diverse winkeltjes was er door de vele fragiele spullen bijna geen doorkomen aan maar de het werd steeds ruimer omdat er flink verkocht werd. Dat laatste gold ook voor de zelfgemaakte kweeperen jam van vruchten uit de kloostertuin en voor de tientallen kerststallen. De winst van de verkoop is bestemd voor de opvang van daklozen en anderen die leven aan de rand van onze samenleving. BIJDRAGE EN FOTO TIES STEEHOUWER 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief