Zorgen over lekkende WKO-installaties onder de grond

MOERDIJK – SP-burgerraadslid Antonio Hidalgo Aragones maakt zich zorgen over de opslag van WKO-installaties onder de grond. Die zouden namelijk kunnen gaan lekken. Het gaat om bodemenergiesystemen om warmte en kou op te slaan.


Hij wil weten of bijgehouden wordt waar de WKO-installaties zich bevinden. In Moerdijk zouden volgens Hidalgo Aragones ook zeker bodemenergiesystemen aanwezig moeten zijn. In raadsvragen wil de SP'er weten of zijn vermoeden klopt en of bekend is wat de staat van onderhoud is aan deze installaties.

Giftige materialen

Hidalgo Aragones wijst erop dat de WKO-installaties giftige materialen bevatten, zoals glycol. Deze stof slurpt bij een biologische afbraak de wijde omgeving leeg van zuurstof en ethyleenglycol. De SP'er is bang dat met name de oude bodemenergiesystemen gaan lekken. Daarom wil hij weten of de gemeente beschikt over een preparatieplan voor deze installaties. Tenslotte stelt Hidalgo Aragones voor dat de gemeente lobbyt voor een goede samenstelling van de circulatievloeistoffen in de WKO-installaties. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief