Foto: Gemeente Moerdijk

Nieuwe begraafplaats Zevenbergen gaat Noordtoren heten

ZEVENBERGEN - De naam voor de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen wordt Noordtoren. 


Deze naam heeft de gemeente Moerdijk gekozen in overleg met de heemkundekringen van Zevenbergen (Willem van Strijen) en Klundert (Die Overdraghe) en het regionaal archief. De naam verwijst naar de oude Noordpolder en Noordtorenpolder. De nieuwe begraafplaats ligt op het grondgebied van deze twee polders.

De aanleg van de begraafplaats aan de Klundertseweg verloopt tot nu toe volgens planning en bevindt zich inmiddels in een ver gevorderd stadium. De bloembollen zijn aangeplant, de bomen, heesters en vaste planten staan er over twee tot drie weken in. De vijverrand is dan eveneens afgewerkt met natuursteen.

De twee urnenzuilen zijn inmiddels geplaatst en er wordt volop gewerkt aan het aanbrengen van de bestrating. Nadat alle beplanting is aangebracht, wordt het gras ingezaaid. De exacte werkzaamheden kunnen per week nog iets vertragen, vanwege de weersomstandigheden. De verwachting is dat begraafplaats Noordtoren in ieder geval begin 2019 in gebruik kan worden genomen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief