deeltaxi-medium
deeltaxi-medium

Flexibel openbaar vervoer in avonduren en weekenden

MOERDIJK - Bewoners van de gemeente Moerdijk kunnen voortaan in de avonduren en in de weekenden gebruik maken van flexibel openbaar vervoer.


Via de pilot Bravoflex Moerdijk reizen passagiers van halte naar halte of naar een OV-knooppunt op afroep. Voor deze vorm van openbaar vervoer worden kleine busjes en taxi's ingezet. De dienst is beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 19.00 en 24.00 uur en op zaterdag, zondag en met de feestdagen van 09.00 tot 24.00 uur.

"De gemeente Moerdijk is een uitgestrekt gebied. Op veel plekken komen de bussen niet in de daluren. Het is immers ook niet rendabel om voor 1 à 2 personen een bus te laten rijden. Daardoor blijft wel een groep mensen verstoken van vervoer", geeft wethouder Thomas Zwiers aan.

Een rit met de Bravoflex kost 3,50 euro. Er kan contant worden betaald of met de pinpas. De ov-chipkaart is niet geldig. De partijen kiezen daarvoor, omdat er anders grote investeringen moeten worden gedaan. Dit willen ze nog niet doen, omdat er sprake is van een proef. Een rit met Bravoflex kan geboekt worden via de Bravoflex App of via het telefoonnummer 088-0761977. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief