Koor Seven Mountain Gospel Singers. FOTO J. TJONG
Koor Seven Mountain Gospel Singers. FOTO J. TJONG Foto: J. Tjong

Kerstconcert met de Seven Mountain Gospel Singers en Joy

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Op zondagmiddag 16 december organiseren de Seven Mountain Gospel Singers uit Zevenbergen, in samenwerking met Joy uit Rotterdam, een gezamenlijk Kerstconcert in theater De Schuur in Zevenbergen. Het concert begint om 15:00 uur en de zaal gaat een half uur eerder open. Het aantal gasten wat ontvangen kan worden in De Schuur kent grenzen. U kunt dan ook vooraf kaarten reserveren via de website www.smgs.nl.

Een succesvolle samenwerking van het koor SMGS met Joy vorig jaar, smaakte naar meer en wordt nu met een mooi programma voortgezet. Voor de pauze zullen beide koren, zowel afzonderlijk als gezamenlijk, de mooiste delen uit hun Kerstrepertoire laten horen, zoals het krachtige Halleluja van Händel, maar ook het verstilde: Mary did you know? Na de pauze volgt een gezamenlijke uitvoering van: The Promise of Christmas, a Musical Celebration van Dan Burgess, in een arrangement van Bob Krogstad en Alexander Prins. Het geheel wordt begeleid door een gelegenheidscombo en staat onder leiding van dirigent Alexander Prins.

Met name voor het koor SMGS zal het een bijzondere middag worden, want dit concert zal tevens hun allerlaatste concert zijn. Afgelopen jaren hebben zij gewerkt aan nieuwe instroom van leden om zo een goede bezetting te houden. Dit is helaas onvoldoende gelukt, waardoor de toekomst lastig zou worden. Het koor heeft daarom besloten op een goed moment te stoppen. Zij kijken terug op een periode van ruim 27 jaar, waarin het koor vele optredens verzorgde in kerkdiensten, zieken- en verpleeghuizen, korenfestivals enz. Met name de eigen producties, zoals de intieme Kerstconcerten, Paasprojecten en musicals hebben zij altijd met veel plezier gedaan en werden ook goed bezocht en zeer gewaardeerd door de bezoekers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief