Afbeelding

Dierenpark Klundert dreigt dicht te gaan door geldproblemen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

KLUNDERT – De dieren in het Dierenpark Klundert staan te koop. De beheerder heeft deze maatregel genomen, omdat hij de verzorging niet langer kan betalen.

Beheerder Machiel Crielaard meldt dat hij te weinig geld krijgt om het dierenpark te blijven onderhouden: "Al jaren moet ik veel geld voorschieten en ook eigen geld in het onderhoud van de dieren steken, omdat ik niet rondkom met het budget."Daarnaast beweert Crielaard dat de vergoedingen te laat worden uitbetaald.

Daarnaast kampt het dierenpark met de nodige problemen. Zo zijn er een kalkoen en kippen gestolen. Een kangoeroe kwam om het leven toen hij plastic at dat op onbekende wijze in zijn wei terecht was gekomen.

Opknapbeurt

Volgens Crielaard strijdt hij al vijftien jaar voor een redelijk budget en betalingen die op tijd worden uitgekeerd. De gemeente Moerdijk zou nu willen dat het dierenpark wordt opgeknapt, voordat de vergoeding van oktober wordt uitbetaald. Daardoor zit Crielaard in de financiële penarie. Hij roept bewoners van Klundert op bij de gemeente aan de bel te trekken, zodat het dierenpark behouden kan blijven. Inmiddels heeft raadslid Pauline Joosten van Moerdijk Lokaal het college om opheldering gevraagd.

De gemeente laat weten dat Crielaard jaarlijks een bedrag van 9.052 euro ontvangt vanuit de gemeente voor het onderhoud aan het perceel, de stal en de voeding en verzorging van de dieren. Hiervoor dient de Klundertse beheerder jaarlijks een financieel verslag uit te brengen. Volgens de gemeentewoordvoerster houdt Crielaard zich niet aan de gemaakte afspraken: "Zo is er bijvoorbeeld sprake van veel achterstallig onderhoud. Dat brengt gevaar met zich mee voor de dieren én kinderen die het park bezoeken. Daarom moet er snel actie worden ondernomen." Daarom is besloten de vierde termijnuitbetaling uit te stellen. Crielaard krijgt het bedrag pas als het noodzakelijk onderhoud is uitgevoerd. 

De dieren zijn eigendom van Crielaard. De gemeente laat weten niets te kunnen doen tegen de verkoop van de beesten: "Wel willen we op deze plek graag een dierenpark behouden. Mocht de heer Crielaard ervoor kiezen zijn dieren te verkopen, dan gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe dierenliefhebber die het Klundertse dierenpark in ere houdt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief