Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Bezoekers Klundert bij Kaarslicht trotseren de koude wind

Door: Amber Kuijs algemeen

KLUNDERT – Een snijdende koude wind waaide er zaterdag door Klundert maar daar trokken de duizenden bezoekers van Klundert bij Kaarslicht zich niets van aan. Met in hun hoofd nog de herinnering van twee jaar geleden waren ze naar Klundert getrokken. Ook dit jaar werden ze niet teleurgesteld. Rond zes uur stonden er lange files op de Zevenbergschenweg. Tot aan de Druif werden de auto's aan beide zijden van deze weg in de berm geparkeerd. Via borden werd men naar de parkeerplaats bij de Niervaert geleid waarvan men met gratis busjes het centrum kon bereiken.

DOOR TIES STEEHOUWER

Eenmaal aangekomen in het centrum stonden de argeloze bezoekers even met stomheid geslagen bij de aanblik van al die duizenden brandende waxine lichtjes in liggende appelmoes potten. In Ravenstein en Gouda worden al jaren lichtavonden rond de kerstdagen gehouden maar volgens vele bezoekers slaat die in Klundert alles. In 2016 stopte na 25 jaar het feest in Ravenstein omdat aan de duizenden bezoekers geen voldoende parkeergelegenheid meer kon worden geboden. Het evenement ging dus aan zijn eigen succes ten onder. Ook in Klundert hadden de verkeersregelaars zaterdag de grootste moeite om de stroom auto's in goede banen te leiden. Dat lukte hen overigens prima.

Wintercircus
Het thema van Klundert bij Kaarslicht was dit jaar Wintercircus. Al bij de opening op de vlonders werd dit thema uitgebeeld door de leden van dansschool Tamara en de circus verenigingen Don Bosco en Circo Di Strada. In een sprookjes achtige setting werd het verhaal vertelt, en uitgebeeld van een droom die uiteindelijk uitkwam. Deze droom kreeg gestalte in een fantastisch optreden van de circusmensen die met gevaar voor eigen leven op een van de bruggen over de kreek spectaculaire circusacts uitvoerden zoals jongeren met verlichte knotsen. Na dit spektakel konden de kinderen op audiëntie bij koning winter terwijl de bezoekers gingen genieten van een keur van artiesten die van zich lieten horen op verschillende plekken.

Plaatselijke artiesten
Die pekken waren mooi rond de Bottekreek verdeeld met uitstapjes naar het Verlaat en het Von Kroppfplein. Aan het Verlaat had de muziekvereniging Determinato de beschikking over een eigen circustent en in de Gereformeerde kerk waren er optredens van het Niervaertkoor, Avant Garde en Gospelkoor Reclaim. Ook in de andere kerken en voormalige kerken was het door de koude wind steeds flink druk. In de Herv. Kerk traden op Cést La Vie, Credo en Close Up en in de RK kerk was er muziek van het Regio Orkest, La Chanda en Henk Strootman. Buiten deze warme plekken werden de bezoekers verwent door de mensen van de vele foodtrucks en andere eetpunten. Rik van Trigt, de secretaris van de Stichting Klundert bij Kaarslicht was na afloop van mening dat de zevende editie van het evenement de aller drukste was en daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief