Afbeelding

Dronken bestuurder beschadigt auto's en straatmeubilair in Moerdijk

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

MOERDIJK - De politie heeft in Moerdijk dorp een 43-jarige man uit Tsjechië aangehouden voor het beschadigen van straatmeubilair.

Dinsdagmiddag meldden diverse inwoners van Moerdijk bij de politie dat op de Steenweg een automobilist schade had veroorzaakt aan verkeersborden, een lantaarnpaal en verschillende geparkeerde voertuigen. De man, die in een auto reed met buitenlands kenteken, zou zijn weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Bij aankomst in het dorp werd de politie door getuigen gewezen op de Tsjechische man die de bestuurder zou zijn geweest van het voertuig. Door omstanders was zijn autosleutel reeds afgepakt zodat hij niet verder kon rijden.

Bij het aanspreken van de verdachte roken de agenten een alcohollucht. De aangehouden man weigerde echter mee te werken aan een blaastest. De Tsjech kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De schade aan het straatmeubilair is doorgegeven aan de gemeente. Hoeveel auto's er precies zijn beschadigd door de man wordt nog onderzocht. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief