Foto: Ties Steehouwer

Moerdijk schaft 'terrassentax' af

MOERDIJK - Per 1 januari 2019 schaft Moerdijk de gebruiksvergoeding voor terrassen af, beter bekend als de terrassentax. Met dit besluit voert het college een van de afspraken uit het coalitieakkoord 2018-2022 uit.


Twintig commerciële horecabedrijven met een terras groter dan 25 m² betaalden tot eind 2018 een jaarlijkse vergoeding aan de gemeente van 150 euro (26 - 50 m²) of 275 euro (vanaf 51 m²). Door het afschaffen van deze gebruikersvergoeding loopt de gemeente jaarlijks zo'n 3.750 euro aan inkomsten mis. Een relatief laag bedrag waar ook nog administratiekosten tegenover staan zoals het bijhouden van bestanden, facturatie, inning, bezwaarbehandeling en dergelijke.

Levendigheid

De relatief lage netto-opbrengst weegt niet op tegen het belang van de levendigheid die terrassen in de kernen brengen. Terrassen vormen een aanvulling op het voorzieningenniveau voor bewoners en toeristen. Het college heeft daarom besloten om de gebruiksvergoeding af te schaffen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief