zeehaven-moerdijk
zeehaven-moerdijk

Zeehaven Moerdijk verwelkomt meer schepen

MOERDIJK - De zeehaven van Moerdijk verwelkomde in 2018 meer schepen. Ook steeg de overslag via de zeevaart. Mede door de lage waterstanden bleef de overslag in de binnenvaart iets achter. De totale overslag komt daardoor uit op ruim 18 miljoen ton.


Dat maakte directeur Ferdinand van den Oever van het Havenbedrijf Moerdijk vrijdag bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. De haven van Moerdijk zag de bedrijvigheid op het terrein verder toenemen. Onder meer met de komst van 8 nieuwe bedrijven en 10 hectare gronduitgifte. Dat resulteerde tevens in een toename van de werkgelegenheid.

Naast meer schepen, nam ook het aantal goederentreinen toe met 7,5 procent. Deze groei is minder groot dan voorgaande jaren, doordat de huidige spoorcapaciteit dat niet toelaat. In 2019 werken werkt haven- en industriegebied Moerdijk samen met ProRail aan de verbetering van het spoor om verdere groei mogelijk te maken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief