Afbeelding
Foto: Facebook Zicht op de Overkant

Bewoners Willemstad zien niets in aanlegsteiger

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

WILLEMSTAD – Er heersen grote zorgen in Willemstad over de komst van een aanlegsteiger voor cruiseboten. Bewoners die zich verenigd hebben in de actiegroep 'Zicht op de Overkant' keren zich tegen de steiger in het oostelijk gedeelte van de stad.

Momenteel meren cruiseboten aan bij de entree van de Buitenhaven. Die biedt ruimte aan boten van maximaal 135 meter lang. Willemstad is erg in trek bij toeristen uit Amerika en Azië die met een cruise door Europa trekken.

Negatieve effecten

De actiegroep meent dat inwoners uit Willemstad niet worden betrokken bij de plannen: "Wij verwachten dat de voorgenomen ontwikkelingen grote negatieve effecten op de leefomgeving van velen zullen hebben. Het karakter van onze mooie Vestingstad komt fors onder druk te staan door grootschalige toeristische ontwikkelingen."

In een open brief vragen de bewoners zich af of de komst van meer toeristen naar Willemstad wel wenselijk is. Naast de aanlegsteiger dienen ook een busterminal en parkeerplaatsen te worden gerealiseerd.:"Het natuurgebied wordt aangetast en er ontstaat een enorme verkeerstoename."  Bewoners van de Grintweg, de Lierestraat, de Koningin Wilheminalaan, het Steenpad en de Noordlangeweg krijgen waarschijnlijk te maken met veel meer verkeer en de bijbehorende overlast.

Nieuwe school

Daarnaast komt er mogelijk in het oostelijk deel van Willemstad een nieuwe school. Ook dat brengt meer verkeer en drukte op de been. Het is iets wat de actiegroep 'Zicht op de Overkant 'bezig houdt. Zij roepen inwoners op om vanavond naar de Stadstafel van Willemstad te komen om hun zorgen te uiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief