Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.
Veel toekomstige brugklassers bezochten de school. Foto: Ties Steehouwer

Open dag Markland College is hot in Zevenbergen

Door: Amber Kuijs algemeen

ZEVENBERGEN – Met een vragenlijst voor de Markland quiz in de hand trokken zaterdag honderden kinderen van groep zeven en acht van de basisschool, samen met hun ouders door de gangen en de lokalen van het Markland College, afdeling Zevenbergen. Zij en hun ouders werden direct na de ingang welkom geheten door de directeur Richard Rovers die hen doorverwees naar een hele batterij leerlingen die de bezoekers voorzagen van balpennen, sleutelhangers, een plattegrond van de school en een quiz formulier. Ook werd de toekomstige leerlingen een inschrijfformulier in de handen gedrukt dat vaak ter plekke werd ingevuld.

DOOR TIES STEEHOUWER

De aanstaande leerlingen die samen met hun ouders de school bezochten hoefden nog niet te kiezen. Dit omdat ze eerst in de twee jaar durende brugklas komen. Daarna kunnen ze bij geschiktheid kiezen tussen een mavo, havo of een vwo opleiding. De mavo is in Zevenbergen weer gespitst in mavo theorie en mavo kader. De kader opleiding is meer op de praktijk gericht waarvoor de leerlingen na twee jaar naar Oudenbosch moeten. In de brugklas krijgen de leerlingen een veelheid van vakken aangeboden. De vakken zijn ingedeeld in onderwijsstromen zoals sport, business, technasium en art en design.

Zelf ontdekken
Of de toekomstige brugklassers, en hun ouders, op hun rondgang door de school begrepen hebben hoe hun toekomstige weg door de school zal verlopen, moet worden afgewacht, maar in ieder geval deden ze wel veel kennis op van de aangeboden vakken. Overal werd gretig aan meegedaan. Zo kon er bij docent Edwin Matthee muziek worden gemaakt en kon er in het scheikundelokaal stofjes worden gemengd die na het mengen van kleur verschoten. Overal was het erg druk maar het drukst was het in het lokaal van het technasium. De daar dienstdoende docent had de figuurzagen en het triplex klaarliggen. Geholpen door haar vader waagde Babette Leijten uit Klundert zich aan de zaagklus. Eerst wat aarzelend maar snel had ze door hoe het moest.

Bij de tijd
De nieuwe brugklassers krijgen in het komende schooljaar ta maken met een nieuw fenomeen tijdens de lessen. Onder het motto digitaal en levensecht krijgen alle kinderen een tablet. Het wifi systeem is uitgebreid en in orde bevonden om grote hoeveelheden data te kunnen verwerken. Hiermee sluit de school aan bij de leefwereld van de leerlingen. Niet helemaal overigens omdat mobile telefoons taboe blijven in de klas. Vlak na de ingang van elk lokaal hangen zelfs telefoontassen waarin bij binnenkomst de telefoons even geparkeerd moeten worden. Bij een enkele leraar mogen ze wel mee naar binnen om in de les gebruikt te worden. Door de invoering van de tablets lijken de computer lokalen in de toekomst overbodig te gaan worden. Volgens de leerkracht informatica zullen deze lokalen alleen nog gebruikt worden voor de examens. Op dinsdag 12 ne woensdag 13 maart kunnen de leerlingen zich in laten schrijven zodat ze op maandag 19 augustus kunnen beginnen aan hun nieuwe schoolloopbaan.

Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.
Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.
Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.
Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.
Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.
Veel toekomstige brugklassers bezochten de school.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief