Foto: Ties Steehouwer

Statenlid trotseert sneeuw bij gevaarlijke kruising in Langeweg

LANGEWEG – Het Statenlid voor het CDA in de Provinciale Staten van Noord-Brabant Ankie de Hoon trotseerde woensdag het slechte weer in Langeweg om de situatie in ogenschouw te nemen van het kruispunt midden in het dorp. Volgens de afdeling Moerdijk van het CDA is deze kruising met de N285 erg gevaarlijk.


Dat is ook de mening van het bestuur van de plaatselijke buurtvereniging en van omwonenden. Enkele leden van het CDA, het bestuur van de buurtvereniging en een tiental omwonenden wisselden van gedachten in Eeterij en Feesterij De Droom over de situatie ter plekke en over mogelijke oplossingen. Dat eerste ging nog wel maar oplossingen vinden viel nog niet mee omdat men het er al snel over eens was dat het vooral een kwestie van mentaliteit is. De Langeweg die langs Langeweg loopt is een provinciale weg waar 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Alleen ter hoogte van het dorp moet de snelheid maximaal 60 kilometer per uur zijn. Daar houden maar weinig weggebruikers zich aan en ook de handhaving laat te wensen over. Oplossingen die werden aangedragen waren de aanleg van een rotonde, stoplichten en handhaving, Het Statenlid beloofde de klachten en de oplossingen mee te nemen naar Den Bosch om ze daar te bespreken met de verantwoordelijke ambtenaren en de andere Statenleden.

BIJDRAGE TIES STEEHOUWER 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief