Foto: Ties Steehouwer

Honden wethouder openen losloopterrein in Fijnaart

FIJNAART – De twee soft-coated Wheaten Terriërs van wethouder Jack van Dorst viel de eer te beurt om aan de Westkreekweg in Fijnaart het nieuwe hondenlosloopterrein te openen.


DOOR TIES STEEHOUWER

Zij deden dit door, door een hoepel te springen en door een kleine tunnel het honden walhalla te betreden. Om er zeker van te zijn dat de openingsceremonie vlot zo verlopen had een gemeente medewerker lekkere hondenbrokken en kauwstengels meegebracht om de honden binnen de afrastering te lokken. Bij de honden van de wethouder waren die niet nodig omdat de terriërs na een kleine aanmoediging al hun ambtelijke plicht deden.

Op de opening van het terrein waren nog een tiental honden en hun baasjes afgekomen. Ook zij moesten, om binnen het hek te komen door de twee hindernissen. Met behulp van de hondensnoepjes lukte dat prima maar toen ze in de gaten hadden dat het best leuk was om door het tunneltje te lopen konden ze er geen genoeg van krijgen. Eenmaal binnen gaven ze zich over aan uitbundig hondenvermaak. Wethouder Van Dorst vertelde dat het initiatief voor het hondenveld uit gegaan was van de hondenliefhebbers zelf.

Hij waarschuwde wel: 'Wij zorgen als gemeente voor de faciliteiten maar de hondenliefhebbers moeten het wel netjes houden'. Het hondenlosloopterrein bestaat uit een groot, nu nog modderig, veld met daaromheen stevig hek van een meter twintig hoog met daarin een poortje. Binnen het hek zijn twee bankjes en een hondenpoepbak geplaats. Op een bordje buiten net hek staat dat de poep van de honden door de baasjes zelf opgeruimd moet worden.

Rondje Parel

Volgens Jacques van de Baard was een van de aanleidingen voor het losloopterrein dat er een half jaar geleden een kind door een hond werd gebeten. 'Veel hondenliefhebbers maken met hun hond een rondje achter de Parel langs en er zijn er bij die hun hond dan los laten lopen'. Dat kan dan nu binnen de het hek van het terrein. Verderop aan de Westkreekweg werd jaren geleden al een soccerkooi geplaats waar druk gebruik van wordt gemaakt. Ook denkt men eraan om een soort trimbaan in het gebied uit te zetten. 'Niet met toestellen maar wel met aanwijzingen om oefeningen te doen'.

Op de vraag aan Van Dorst waarom tien jaar geleden de hondenbelasting in Moerdijk werd afgeschaft antwoorde hij dat die belasting eigenlijk niet eerlijk was omdat het geld er van naar de algemene middelen ging en dat werd door veel hondenliefhebbers als niet juist ervaren. 'Ook is het zo dat men nu de hondenpoep moet opruimen zodat er in ieder geval minder op straat blijft ligt'. Het veld aan de Westkreekweg is het tweede hondenveld in het dorp en het eerste omheinde veld. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief