De AED zit in de portiek van de Noorderster.
De AED zit in de portiek van de Noorderster. (Foto: Ties Steehouwer)

Noordhoek heeft nu ook openbare AED

NOORDHOEK – In het portiek van de ouderenflat De Noorderster werd deze maand de tweede Automatische Externe Defibrillator, beter bekent als AED, van Noordhoek in gebruik genomen. De eerste AED hing al 15 jaar in de kantine van de tennis vereniging De Hoop. Hing omdat die inmiddels is verplaatst naar buiten het gebouw zodat hij beter bereikbaar is.


DOOR TIES STEEHOUWER

De plaatselijke EHBO en met name Elly Verwater nam het initiatief voor de tweede AED in het dorp. De RABO bank West-Brabant Noord en de EHBO afdeling Noordhoek zorgden voor het geld en de woningbouw vereniging Woonkwartier voor een plek aan de muur van De Noorderster. Ook betalen zij de 6 euro per jaar voor de elektriciteit van het apparaat. Het nut van een AED staat of valt met mensen die er mee om kunnen gaan.

Die zijn er in Noordhoek voldoende volgens Verwater. Volgens de Hartstichting moet er bij hartfalen binnen zes minuten worden ingegrepen om blijven de schade aan het hart en bloedvaten te voorkomen. Bij de ingebruikneming van de AED waren aanwezig Fabian de Rond van Woonkwartier, Dick Geervliet van de tennisclub en Elly Verwater van de EHBO. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

verzorger/begeleider

steenbergen

Verkoper binnendienst

Oss

Bezorger weekkrant

Nieuwendijk, Genderen en Hank

(vakantie) bezorgers

Dussen Giessen Rijswijk Werkendam Veen

Raad van Commissarissen

Zundert - Rucphen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief