Foto: Ties Steehouwer

Cornelia Rockx maakt de 100 jaar vol

STANDDAARBUITEN - Het was woensdag groot feest in het Centrum voor Wonen en Zorg De Blomhof in Standdaarbuiten. De medewerkers liepen wat zenuwachtig heen en weer, de recreatiezaal werd extra gepoetst en overal hingen kleurige slingers. Te midden van al die opwinding hield Cornelia Rockx het hoofd koel. Zij vierde haar honderdste verjaardag.


DOOR TIES STEEHOUWER

Fris gekapt door haar achternicht Wendy zat ze in haar kamer te wachten op de dingen die komen zouden. Zij liet zich niet van de wijs brengen en werd in dat streven gesteund door haar broer Leo en haar schoonzus Truus. Ook mantelverzorgster Marianne Hartman kwam even een kijkje nemen. Al direct na het feliciteren vertelde ze dat ze een brief had gekregen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook een felicitatie van de commissaris van de koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, kreeg de nodige aandacht. Op verzoek las ze de beide brieven ook nog even vlot voor.

Stampersgat

Cor Rockx werd honderd jaar geleden geboren in Stampersgat. Het gezin, waarvan zij een van de jongste was, telde 12 kinderen. Haar vader verdiende de kost door als stoker te werken op de plaatselijke suikerfabriek. "Hij zat eigenlijk in de kolen", vertelt haar 86-jarige broer Leo. Zonder te vragen begint Cor te vertellen dat ze al op 12-jarige leeftijd moest gaan werken. "Ik fietste naar Roosendaal en Gastel om bij mevrouwen te gaan werken en ook thuis werkte ik altijd." Op de vraag of ze ook nog iets andere deed, schudt ze resoluut het hoofd. Aan trouwen is ze ook nooit toegekomen. "Ik zag er best goed uit hoor, maar voor mij hoefde het niet." Op 85-jarige leeftijd kwam ze in De Blomhof terecht.

Lekker eten

Als mantelzorgster ontfermde Marianne Hartman zich over haar. "Ik kocht jaren geleden het huis van haar ouders en ben daarna altijd bij haar gebleven." Op de vraag of de 100-jarige en Leo het in De Blomhof naar de zin hebben, knikken ze beiden enthousiast ja. Cor: "Ik ga iedere week naar de kerk en ook altijd naar de bingo. En het eten is hier heel lekker." Voor haar leeftijd is Cor nog kerngezond. Met de rollator kan ze goed overweg, alleen wordt ze wat dovig. De 100- jarige werd in de versierde ontspanningsruimte van De Blomhof door de bewoners en de verzorgenden gefeliciteerd. Cor vond het allemaal best en kon er geen genoeg van krijgen. Ze genoot met volle teugen van alle persoonlijke aandacht. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief