Afbeelding

Nieuw distributiecentrum Yusen Logistics Benelux in Moerdijk

Door: Peter Houtepen Algemeen

MOERDIJK - Dienstverlener Yusen Logistics Benelux breidt haar logistieke activiteiten uit met een nieuw distributiecentrum in Moerdijk.

Het recent nieuw opgeleverde multi-customer warehouse heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m², aangevuld met 800 m² kantooroppervlakte. Een belangrijk deel van het nieuwe 'state of the art' districenter gebruikt Yusen speciaal voor een grote Amerikaanse opdrachtgever. Yusen verplaatst ook het hoofdkantoor voor de Benelux van Ridderkerk naar Moerdijk om van hieruit haar activiteiten gericht op België, Nederland en Luxemburg verder uit te bouwen. 

Yusen Logistics is een grote logistieke dienstverlener uit Japan met een totale jaaromzet van 4 miljard dollar, die in 44 landen over de hele wereld actief is. Yusen telt ongeveer 24.000 werknemers, wereldwijd verspreid over 567 locaties en is actief in weg-, zee- en luchtvervoer. In de Benelux werken ongeveer 700 medewerkers op 14 verschillende distributielocaties met in totaal 180.000 m2 warehouses. Yusen is al bekend met de regio West-Brabant. Zo is het al actief met farmadistributie vanuit hun distributiecentrum op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal.     

Een van de doorslaggevende aspecten om voor Moerdijk te kiezen is de ligging tussen wereldhavens, maar ook de uitstekende bereikbaarheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief