Foto: Martijn Beekman/Ministerie van LNV

Minister Carola Schouten bezoekt Lange Leve Lekker!

KLUNDERT - Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt op zaterdag 9 maart deel aan het evenement Lang Leve Lekker! in Klundert. Het evenement van Vrouwen van Nu kring West-Brabant biedt een uitgebreid programma met sprekers, workshops, proeverijen, stands en een kinderprogramma. Alles in het teken van voeding en duurzaamheid.


Veel mensen zijn op zoek naar goede informatie over de invloed van voeding op gezondheid. Maar ook naar de invloed van de voedselproductie in de wereld wat betreft duurzaamheid. Er verschijnen hierover doorlopend nieuwe boeken en op internet beschrijven bloggers bijna dagelijks hun ervaringen en recepten. Vrouwen van Nu pakt deze grote thema`s op.

Negen besturen van Kring West-Brabant werkten een jaar lang samen aan een groot evenement over voeding en duurzaamheid: Lang Leve Lekker! Georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag, maar gratis en voor iedereen toegankelijk. Locatie is De Stad Klundert te Klundert, het voormalige kerkgebouw in het centrum.

De opening is om 10.00 uur door boer David van Boer zoekt vrouw en zijn vriendin Mara. Rond half twaalf spreekt minister Carola Schouten de bezoekers een woordje toe. Tot vier uur is er een doorlopend programma met diverse kookdemonstraties. Een viertal sprekers, waaronder huisarts Tamara de Weijer, bekend van het tv- programma De dokters van morgen. Interessante lezingen als Ons voedingspatroon nu en in de toekomst. Voedselverspilling is verrukkelijk, of Duurzaam is lekker en gezond.

Streekproducten

Er zijn diverse stands met allerlei nieuwe producten, zoals koken met zeewier of proeven van crackers met insecten, peulvruchten of biologische wijnen, melk en vlees. Je vindt er streekproducten, imkers, voedselspecialisten en bioplastics. Het wordt kijken, snuffelen, proeven en beleven. Natuurlijk ook informatie van de vele sponsoren, van Vrouwen van Nu en een boekenstand. Voor kinderen is er Kunstlab Eureka met knutselen en de ballonnenclowns van Tirimba. De hele dag zijn vrijwilligers van Vrouwen van Nu in actie om alles in goede banen te leiden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief