Foto: Corine Roks

CDA wil tijdelijke geluidsschermen bij A4 Heijningen

HEIJNINGEN - Het CDA Moerdijk vindt dat er langs de A4 bij Heijningen verplaatsbare geluidsschermen moeten komen. Op deze manier moet er een einde komen aan verkeersherrie waar omwonden sinds de opening van de snelweg in 2014 mee hebben te maken.


Wethouder Désirée Brummans luidde onlangs de noodklok. Volgens haar komt de leefbaarheid van Heijningen ernstig in het geding. Deze maand werd bekend dat onderzoek naar de geluidsnormen is uitgesteld, omdat de provincie Noord-Brabant de toekomstige verkeerscijfers niet aan kan leveren. Zij eiste dat Rijkswaterstaat snel maatregelen neemt, omdat bewoners in het dorp nu gevangen zitten in de herrie. Hun woongenot is ernstig aangetast. Zo zitten vele Heijningers met zomerse dagen vanwege het lawaai noodgedwongen binnen met de ramen en deuren potdicht. Zo hopen ze de geluidsoverlast enigszins te dempen.

Dakpannen

CDA-raadslid Marian van Eersel wijst erop dat in Moerdijk een ondernemer is die verplaatsbare geluidsschermen verhuurt. Die zijn gemaakt van gaas en dakpannen en kunnen in korte tijd worden geplaatst. Zij stelt voor dat de gemeente meedoet aan een proefopstelling. De constructie zou dan kunnen worden bekleed met kamperfoelie. Een speciale soort daarvan vangt veel fijnstof op. Ook denkt zij aan een combinatie met zonnepanelen. De Moerdijkse christendemocraten vragen het college om deze tijdelijke oplossing te overwegen en hiervoor een kostenraming te maken.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief