Foto: Shell Moerdijk

Zonnepark met 76.000 panelen bij Shell Moerdijk geopend

MOERDIJK - Anne-Marie Spierings, gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant, heeft donderdag de officiële opening verricht van het zonnepark van Shell Moerdijk. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland.


Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Tijdens een Solar Safari kregen gasten donderdag een indruk van de omvang van het zonnepark. Na de opening volgde een energiedebat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Statenleden, bewoners, lokale politici en vertegenwoordigers van andere bedrijven discussieerden over de mogelijkheden en uitdagingen die de energietransitie Noord-Brabant biedt.

Shell Moerdijk is één van de grootste chemiecomplexen in Europa.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief