Het bijna geheel vernieuwde bestuur van Spido.
Het bijna geheel vernieuwde bestuur van Spido. (Foto: Ties Steehouwer)

Sportvereniging Spido herpakt zich

KLUNDERT - Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Christelijke Sportvereniging Spido werd een bijna heel nieuw bestuur gekozen. Dat moest ook wel omdat er drie bestuursleden van de vier aftredend waren.


DOOR TIES STEEHOUWER

Dat aftreden kwam niet als een donderslag bij heldere hemel omdat Benno Donkers, Anne van Loon en voorzitter Léonne Dekkers vorig jaar al hadden aangeven te stoppen als bestuurslid. Dit besluit namen de drie toen omdat ze er heel wat jaren als bestuurslid op hadden zitten. "En onze nieuwe banen, gezinnen en verhuizing naar een andere plaats maken dat het niet meer te combineren is."

Klundert zonder Spido

Omdat er geen nieuwe bestuursleden stonden te trappelen, werd naar alle leden een mail verzonden waar voorzichtig twee mensen op reageerden. Te weinig om een geheel nieuw bestuur te vormen zodat een ingelaste algemene ledenvergadering werd uitgeschreven. De leden die hier op afkwamen verzochten het nog zittende bestuur te onderzoeken of een fusie met de zusterverenigingen A.Z.T.V. uit Zevenbergen of de Kieviten uit Fijnaart haalbaar zou zijn. Ook werd gevraagd om in plaats van een mail alle leden een brief te sturen met de stelling dat de vereniging juridisch niet kan bestaan zonder voldoende bestuursleden en dat na 62 jaar Klundert zonder Spido geen optie kan zijn.

Nieuw bestuur

De oproep had ruim het beoogde succes, maar de zusterverenigingen gaven aan niet te kunnen fuseren. De uiteindelijke conclusie is dat SPIDO gewoon blijft bestaan. Tijdens de jaarvergadering werden dan ook als nieuwe bestuursleden gekozen Anouk Sjerp, Robert Jan Koert, Guido Alderliesten, Erik de Gast, Colette van der Burgt, Max van Dijk, Rachelle Rikkers en Elize Snel. Robert Jan Koert werd gekozen tot voorzitter. Bart Bakker blijft penningmeester.

Erelid

Tijdens de vergadering werd Erik van Dijk benoemd tot erelid omdat hij 36 jaar les heeft gegeven bij Spido. Van de zes ereleden zijn er liefst vier lid van de familie Van Dijk. Dat zijn Piet van Dijk, Gré van Dijk-Verweij, Roel van Dijk en dan nu Erik van Dijk. De andere twee ereleden zijn mevrouw A. Pars-Bierma en de heer E. Hasker. Ondanks de bestuursperikelen in 2018 kon het bestuur terugkijken op een jaar waarin veel werd georganiseerd.

Gezond

Hoewel de vereniging financieel gezond is, zijn er toch ook zorgen. Dat komt omdat het ledental is teruggelopen. Dat komt onder andere omdat er minder kinderen zijn en ook door concurrentie van andere sporten. Toch was er verleden jaar nog een batig saldo van ruim 3.000 euro. Het vernieuwde bestuur heeft al enkele uitgewerkte plannen voor de toekomst, aldus Robert Jan Koert. Zo wil men een activiteitencommissie en een sponsorencommissie oprichten. Ook wil men de trainersgroep meer body geven zodat er minder verloop is. "Er zit veel potentie in deze groep", volgens oud-voorzitter Léonne Dekkers. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief