Vakbonden stellen Shell ultimatum voor forse loonsverhoging

MOERDIJK - Medewerkers van olie- en gasbedrijf Shell Moerdijk gaan mogelijk actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Het overleg tussen Shell en de vakbonden zit vast, waardoor er voorlopig geen uitzicht is op een betere cao. 


Vakbonden FNV en CNV bereiden zich voor op stappen die mogelijk de aanzet gaan geven voor een staking. Zij willen de directie van Shell maandag een ultimatum geven. De oliegigant heeft dan enkele dagen de tijd om te reageren. Als Shell niet ingaat op de eisen, volgen er acties. 

Loonsverhoging

FNV en CNV zetten in op een loonsverhoging van vijf procent per jaar. Shell kwam niet verder dan een aanbod voor een salarisverhoging van 2,5 procent voor dit jaar en 2 procent erbij in 2020. Daarnaast overweegt Shell alle medewerkers nog eens 1,5 procent loonsverhoging te geven, afhankelijk van de prestaties en de schaal waarin het personeelslid zit. Shell meldt nog steeds met iedereen in gesprek te zijn.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief