Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Toneelvereniging Moerdijk vertolkt 'Schaduwen' van Martine Faber

Door: Bregje Kop Algemeen

MOERDIJK - Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zaterdag 30 maart speelt toneelvereniging Moerdijk weer haar jaarlijkse toneelvoorstelling. Dit seizoen is de keuze gevallen op het stuk 'Schaduwen' van Martine Faber.

Maria was een gevierd actrice. Na een beroerte is zij halfzijdig verlamd geraakt en kampt ze met een afasie, een taalstoornis. Haar zoon roept de hulp in van de ex-man van Maria om zijn moeder uit haar isolement en depressie te halen. Samen beleven ze belangrijke momenten uit hun leven opnieuw en ontwaken de gevoelens van liefde weer. Als die überhaupt al ooit weg waren geweest. Toch is het juist de liefde die Maria noopt tot het nemen van drastische besluiten. In 'Schaduwen' wordt het contrast tussen de rijke gedachtewereld en de trivialiteit van de gesprekken die nog mogelijk zijn duidelijk. Omdat Maria alleen maar het woord schaduwen kan zeggen, verwoorden twee alterego's, Maria in jongere jaren, haar gedachten en herinneringen. 'Schaduwen' is het regiedebuut van Margreet van Ballegooijen.

De voorstellingen zijn op vrijdag 22, zaterdag 23 en zaterdag 30 maart in gemeenschapshuis De Ankerkuil, Steenweg 48 te Moerdijk. Alle voorstellingen starten om 20.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via toneelmoerdijk@outlook.com / 0168-412150 of voor de voorstelling te koop aan de kassa. Er is géén pinmogelijkheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief