Afbeelding

Bijna ton extra nodig voor verbouwing Mauritshuis

Door: Peter Houtepen Algemeen

WILLEMSTAD - Voor de verbouwing van het Mauritshuis in Willemstad is een aanvullend krediet nodig 97.000 euro. 

In 2017 stemde de gemeenteraad in met het realiseren van een multifunctioneel bezoekerscentrum in het Mauritshuis. Hiervoor zijn werkzaamheden zoals het aanbrengen van een lift en vloerisolatie noodzakelijk. Bij de aanvraag van het krediet is echter geen rekening gehouden met bijkomende en onvoorziene kosten.

In de tussentijd is duidelijk geworden dat de kosten voor deze verbouwing hoger uitvallen dan verwacht. De totale overschrijding van het oorspronkelijk toegekende bedrag is hiermee dusdanig groot dat dit betekent dat de werkzaamheden niet gestart konden worden zoals gepland. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders voor het aanvullende krediet van 97.000 euro, dan starten de werkzaamheden na het toeristenseizoen van 2019.


Na de verbouwing wordt direct verder gegaan met de inrichting van het Mauritshuis met interactieve multimediale exposities. In de periode van november 2019 tot maart 2020 worden zoveel mogelijk ruimtes (één voor één) ingericht. Hierna start het toeristenseizoen en is het Mauritshuis gewoon geopend. In de periode van oktober 2020 tot maart 2021 worden de laatste ruimtes ingericht zodat het hele project in 2021 wordt afgerond en het Mauritshuis als bezoekerscentrum feestelijk geopend kan worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief