Afbeelding
Foto: Politie

Gepeperde rekening voor eigenaar drugsschip

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk stuurt de eigenaar van de drugsboot in de haven van Moerdijk-dorp een gepeperde rekening.

Alle kosten die zijn gemaakt om het schip te ontruimen worden op de bezitter verhaald. In het ruim van de binnenvaartboot bevond zich een drugslaboratorium met daarin grote hoeveelheden methamfetamine, grondstoffen voor de productie ervan, halffabrikaten, afvalstoffen en productieapparatuur.

Zinkend schip

De drugsboot werd op vrijdag 10 mei ontdekt. De bemanning werd meteen aangehouden. Het ging om een 65-jarige man uit Breda en drie Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar. In de avond begonnen gespecialiseerde agenten met de ontmanteling van het schip. Rond middernacht troffen zij explosief materiaal aan. Ook begon het schip te zinken.

Waarschijnlijk gebeurde dat door middel van een op afstand aangestuurde actie. Pas twee uur later liep er geen water meer het schip in. Een calamiteitenbedrijf pompte de boot leeg om schade aan het milieu en aan de volksgezondheid te voorkomen.

De kosten van deze operatie worden geschat op een bedrag tussen de 30.000 en 35.000 euro. De gemeente gaat deze kosten proberen te verhalen op de eigenaar van de boot. Verder wordt er onderzoek gedaan naar het beheer van de haven en de wijze waarop signalen van crimineel gedrag kunnen worden herkend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief