Ed de Roos, Manon Klaren, Gijs Schuurmans, Evy Strootman, Anita Klaren, Jeroen van Wensen, René Mol en Benno Donkers trekken de kar van Klundert op een Kluitje.
Ed de Roos, Manon Klaren, Gijs Schuurmans, Evy Strootman, Anita Klaren, Jeroen van Wensen, René Mol en Benno Donkers trekken de kar van Klundert op een Kluitje. (Foto: Ties Steehouwer)

Klundert op een Kluitje wordt steeds meer festival

KLUNDERT – De oorspronkelijke WIVEMA feesten en de Braderie Klundert hebben de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Dat betekende onder andere dat het evenement in de maand juni niet alleen steeds aantrekkelijker is geworden maar ook steeds groter.


Vooral dat laatste heeft het bestuur doen besluiten om de naam te veranderen in Klundert op een Kluitje. Een naam die niet zomaar uit de lucht is komen vallen maar een historische achtergrond heeft. Volgens de Canon van Moerdijk uit 2012 is de naam Klundert taalkundig verwant aan woorden als kluin, zwarte turf, klont en kluitveen. Reden genoeg voor de organisatie om de naam van het driedaagse evenement te veranderen in Klundert op een Kluitje.

3 podia

"We zijn de laatste jaren druk bezig geweest om het evenement steeds grootser en professioneler aan te pakken. Inmiddels zijn er drie podia waar optredens te zien zijn, er is meer straattheater bijgekomen, we willen de komende jaren het evenement uit gaan breiden met een kreekspektakel, bijvoorbeeld Klundert Drijft. En deze komende editie hebben we op zondag een soort kunstmarkt (Kunst op een Kluitje) waar allerlei kunstenaars hun werk laten zien en sommigen ook zelf aan het werk gaan. Al met al wordt het evenement steeds cultureler en dekte de naam Braderie al lang de lading niet meer. Het evenement is meer een festival geworden dan alleen maar een straat gevuld met kramen", licht Anita Klaren van de organisatie toe.

Festival

Dat het evenement meer is dan een festival in plaats van een braderie blijkt vooral uit de impact die het gebeuren heeft op Klundert en de verre omgeving. "Bij het evenement zijn heel veel mensen betrokken: Bedrijven, winkels, verenigingen, de kerken, vrijwilligers, plaatselijke artiesten, en natuurlijk de bezoekers. Iedereen werkt samen om er een geweldig evenement van te maken. In de voorbereiding en tijdens de drie dagen zijn al die mensen bij elkaar te vinden in het centrum van Klundert, op een kluitje dus", vertelt Klaren enthousiast.

Logo

Het festijn heeft een nieuw logo laten ontwerpen. Ook is er een nieuwe website met online inschrijfmogelijkheid en zijn er verschillende sociale media accounts aangemaakt. Op deze manier hoopt de organisatie nog meer publiek aan te trekken. "Wij denken dat deze nieuwe naam hieraan mee gaat helpen. De reacties van de Klundertse bevolking zijn in ieder geval positief", benadrukt Klaren.

Dijk van een programma

De organisatie heeft gezorgd voor een dijk van een programma. Voor jong én oud is er van alles te doen. Het is dan ook aan te raden om op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni niet één dag maar meerdere dagen Klundert te bezoeken. Op de drie podia treedt namelijk een keur aan populaire artiesten op. Daarnaast zullen er plaatselijke verenigingen optreden zoals SPIDO, Determinato en Gijs Schuurmans. Heel speciaal wordt het optreden op zondagmiddag van het Black Gospelkoor The Inspirational Community Gospel Choir. De Klundertse kerken maken dit optreden mogelijk. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief