Foto: Monique Jansen

Geluidswal langs A17 bij Standdaarbuiten tegen snelweglawaai

STANDDAARBUITEN - Langs de A17 bij Standdaarbuiten komen geluidsschermen. Dat heeft Rijkswaterstaat bekend gemaakt. De omwonenden moeten nog wel even geduld hebben, want de wallen worden niet voor 2023 geplaatst. 


Wethouder Désirée Brummans betreurt dat de schermen niet eerder kunnen worden neergezet. Zij blijft zich hard maken voor versnelling van de uitvoering van de maatregelen. Daarnaast wil zij graag dat de wallen worden voorzien van groene beplanting: "De omwonenden hebben deze wens duidelijk aangegeven. Groen op de schermen geeft een natuurlijke inpassing in het ruimtelijk landschap."

Ook dringt de gemeente er op aan dat Rijkswaterstaat het transparante deel van de schermen ter hoogte van de Sluissedijk en de Oude Kerkstraat geregeld schoonmaakt en eventuele graffiti snel verwijdert. Dit onderwerp komt nog aan de orde bij de behandeling van de omgevingsvergunning. 

Hoogte

Onderzoek naar het verkeersgeluid bij de A17 wijst uit dat de toegestane normen voor verkeersgeluid bij zestien woningen nabij Standdaarbuiten wordt overschreden. De geluidsschermen aan beide kanten van de snelweg gaat dit tegen. De wallen krijgen een lengte van zestien meter aan de westzijde en van drie meter aan de oostzijde. Bij de woningen in het buitengebied waar de norm wordt overschreden, komen geen schermen of stiller asfalt.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief