Foto: Google Maps

Verkeersdrempel Noordlangeweg gaat al weer weg

WILLEMSTAD - Van de verkeersplateaus die vorig jaar zijn aangelegd aan de Noordlangeweg in Willemstad wordt er volgende week in opdracht van de gemeente Moerdijk eentje verwijderd. 


Na de roep om verkeersremmende maatregelen werden vorig jaar een aantal snelheidsremmende maatregelen getroffen aan de Noordlangeweg: drie verkeersplateaus buiten de bebouwde kom (60km/h); een verkeersdrempel binnen de bebouwde kom (50km/h) en een wegversmalling bij de komgrens (overgang 60km/h naar 50km/h zone).

Na een evaluatie is besloten het 50 km plateau weer weg te halen. De verkeersdrempel geeft teveel geluids- en trillingsoverlast voor bewoners aan de Pieter van Oldenborghlaan. "Meer trillingen dan wij zelf ook hadden kunnen bedenken toen we besloten tot de aanleg ervan", zegt wethouder Thomas Zwiers. 'Dat heeft vermoedelijk met de bodemgesteldheid ter plaatse te maken."

Het plateau wordt  in de week van 8 juli weggehaald. De Noordlangeweg wordt ter hoogte van het 50 km plateau afgesloten. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor het doorgaand verkeer op de Noordlangeweg. De verkeersveiligheid ter plekke verdient volgens de gemeente blijvende aandacht. "Met het weghalen van de verkeersplateau binnen de bebouwde kom zijn we er nog niet wat betreft het verkeersvraagstuk vanuit de Noordlangeweg. Met de stadstafel Willemstad of misschien wel met een verkeersadvieskundig bureau gaan we hier breder naar kijken vanuit de lange termijnvisie met betrekking tot de wegenstructuur. Dit vergt nog nader onderzoek." Bewoners ervaren vooral geluidsoverlast van motoren en ook een kleine groep hardrijders.


 

Meest gelezen

Meest geliked

B-veld Seolto krijgt verlichting 13/10
Mariabeeld in Moerdijk ingezegend 1 14/10
Zwemvierdaagse Fijnaart zit weer in de lift 16/10
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief