Marian Ooijen (links) in haar prachtige tuin.
Marian Ooijen (links) in haar prachtige tuin. (Foto: Ties Steehouwer)

Open Tuinen Dag brengt mensen in beweging

ZEVENBERGEN - De Open Tuinen Dag zorgde er zaterdag in de gemeente Moerdijk niet alleen voor dat er veel te genieten viel in de acht tuinen die meededen, maar ook dat veel mensen op de fiets de polder introkken. De deelnemende tuinen lagen goed verspreid door de hele gemeente waardoor sportievelingen goed aan hun trekken kwamen. Wij kozen twee tuinen in het oostelijke deel van Moerdijk, in de polder tussen Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek.

Aan de Achterdijk hebben Wim en Marian Ooijen twee tuinen tot hun beschikking. Een hebben zij zelf ingericht. Aan de andere tuin hoeven ze niks aan de doen, omdat deze tot het poldergebied behoort. Marian maakt zich wel wat zorgen vanwege het geluid van de geplande rondweg. Haar perkentuin staat er prachtig bij met heel veel bloeiende, vaste planten. Daartussen staat zelfs een orchidee die ze tot zaterdag nog niet ontdekt had. Voor de bezoekers viel er ook veel te ontdekken. De tuinierster had over elke plant wel iets te vertellen. Dat maakte het allemaal extra boeiend.


Wijn en tuin
Even verderop aan de Hoge Zeedijk ligt de tuin en wijngaard van Annie en Ad van der Made. Ook zij kijken uit over de polder. Hun tuin oogt heel anders dan die van de familie Ooijen: klassiek aangelegd met een groot gazon en daaromheen keurige borders. Annie: "Vanmorgen lag alles er nog keurig bij, maar door de wind zijn er blaadjes van de treurwilg afgewaaid en die liggen nu op het gras. Daar kan ik niet tegen."

Het stel dreef jarenlang een drankhandel in Zevenbergschen Hoek. Twintig jaar geleden begon Ad met het kweken van druiven met de bedoeling om daar wijn van te gaan maken. "Pas na zeven jaar lukte het me om een drinkbare wijn te maken", vertelt hij. Hij schenkt vakkundig een eigengemaakte Merlot in. Die smaakt prima en met het uitzicht over de prachtige polder smaakt hij zelfs voortreffelijk. Op de vraag of het dit jaar een goed wijnjaar gaat worden, antwoord hij: "Daar kan ik nog weinig van zeggen. Dat is elk jaar weer een groot avontuur."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief