Nachtegalen bij de Carmina Burana voor 1500 bezoekers in poptempel Paradiso.
Nachtegalen bij de Carmina Burana voor 1500 bezoekers in poptempel Paradiso.

Moerdijkse Nachtegalen in Drenthe en in een uitverkocht Paradiso

Sport en vereniging

MOERDIJK - Het is niet bij iedereen bekend, maar na de gemeente Oosterhout komen de meeste leden van regiojeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen uit de gemeente Moerdijk. Ook dirigent Wim Schoones is Moerdijker.

Na het uitbrengen van hun nieuwe cd 'strONg' en hun voorjaarstournee naar het verre Nieuw-Zeeland leek het een rustige zomervakantie te worden voor de Nachtegalen. Dat bleek niet helemaal uit te komen. Eerst hield het koor nog een ontspannen werkweek in Drenthe. Er werd gezwommen, er werden hunebedden bezocht en er waren allerlei zelfbedachte activiteiten. Een optreden in Odoorn leverde meteen een uitnodiging op voor enkele nieuwe optredens volgend jaar. Daarnaast zongen de Nachtegalen in Kamp Westerbork: bij het monument van de 102.000 stenen op de vroegere appèlplaats (de stenen verwijzen naar alle vermoorde Joden, verzetsstrijders, Roma en Sinti) en op de plaats waar de spoorbaan eindigde met de symbolisch omhoog en naar buiten gebogen, beschadigde spoorrails. Niet alleen voor de toehoorders, maar ook voor de Nachtegalen zelf ontroerende momenten. “Emotioneel mooie zang, nog nooit in mijn rondleidingshistorie zo iets moois meegemaakt”, schreef rondleider Charles van der Bij later.

Grachtenfestival

Vorige week werkten de Nachtegalen op uitnodiging van het Grachtenfestival ook nog mee aan een bijzondere uitvoering in Amsterdam. Met aan de twee vleugels het bekende duo Scholtes & Janssens, met Vanessa Waldhart, Jeroen de Vaal en Raoul Steffani als solisten en met het Toonkunstkoor Amsterdam werd o.l.v. Boudewijn Jansen de bekende Carmina Burana uitgevoerd. Van zichzelf al een spektakelstuk, zeker als het wordt uitgevoerd in de sfeervolle, compleet uitverkochte poptempel Paradiso, voor zo’n 1500 bezoekers. Aan het eind volgde een minutenlange staande ovatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief