Kleis Kruis en zijn kinderen Tara en Tijn gaven elkaar niets toe.
Kleis Kruis en zijn kinderen Tara en Tijn gaven elkaar niets toe. Foto: Ties Steehouwer

Zwemvierdaagse Fijnaart zit weer in de lift

Door: Peter Houtepen Algemeen

FIJNAART - Kleis Kruis en zijn kinderen Tara en Tijn zwommen rustig hun baantjes tijdens de zwemvierdaagse in het overdekte zwembad De Oester in Fijnaart.

Veel vaders die dat deden waren er niet, maar toch is de organisatie tevreden over het aantal deelnemers: 58 zwemmers en zwemsters. Petra Reuvers van de organisatie vertelt dat dit er in elk geval meer waren dan de 52 in 2018. "Al jaren liep het aantal deelnemers terug dus we zij erg blij dat dit jaar het tij gekeerd lijkt te zijn."

Als reden gaf zij aan dat er dit jaar alleen in de avonduren gezwommen kan worden. Dit in tegenstelling tot vorige jaren, toen kon dat ook 's morgens. "Nee, we mogen dit jaar niet klagen. Kijk eens hoe gezellig het is met een vol bad." Reuvers is toch prima te spreken over de belangstelling voor het zwemmen in De Oester. "Het is erg gezond en nog gezellig ook en daarnaast is het vooral voor kinderen noodzakelijk om de zwemvaardigheid te behouden." Alle deelnemers krijgen na afloop een medaille en daarnaast mogen ze iedere middag tijdens de vierdaagse vrij zwemmen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief