Athal Pals (voorste rij, in het midden) en zijn team. FOTO MYRIAM VAN DER STEE
Athal Pals (voorste rij, in het midden) en zijn team. FOTO MYRIAM VAN DER STEE Foto: Myriam van der Stee

Pals Fitness en Fysiotherapie geopend

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

ZEVENBERGEN – Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn afgelopen weekend officieel de deuren geopend van Pals Fitness en Fysiotherapie. Dit onder grote belangstelling van vele sportievelingen en tot grote vreugde van eigenaar/directeur Athal Pals.

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Athal Pals is een geboren en getogen Zevenbergenaar. Sport is een passie, al van kinds af aan. Ook voor fysiotherapie loopt Pals warm. Hij volgde na zijn studie fysiotherapie meerdere opleidingen. Zo is hij gespecialiseerd in (sport)revalidatie, hart-, vaat- en longproblematiek, dry-needling en voegt hij daar binnenkort een master oncologische fysiotherapie aan toe. Pals is met zijn drieëndertig jaar nooit uitgeleerd en hij weet heel goed wat hij wil, gestoeld op een duidelijke visie.

Maatwerk
Pals Fitness en Fysiotherapie is nu een sportcentrum waar naast fitness en groepslessen zoals onder andere spinning, jumping en funXtion diverse andere activiteiten aangeboden worden. Personal training is er daar één van. Pals is zelf verbonden als Master trainer aan de AALO, waar fitnessinstructeurs en personal trainers worden opgeleid. "Momenteel zijn we intern bezig om de kennis en kunde van al onze instructeurs naar een nog hoger niveau te brengen om iedereen zowel in de fitness als bij de personal training nog beter van dienst te kunnen zijn." Personal Training gaat wat Pals betreft veel verder dan alleen trainen. Voeding en de psychologische kant worden tevens belicht. "We bieden een totaalpakket gegoten in maatwerk."

Fysiotherapie
Ook als fysiotherapeut staat Athal Pals regelmatig in zijn eigen fitnessruimte. "Op dit moment zijn we bezig om de fysiotherapie daadwerkelijk onderdeel te laten worden van het sportcentrum. Dat doen we dusdanig zodat we met de fysiotherapie wel de voordelen blijven behouden van alle grote derde partijen zoals verzekeraars, maar tevens meteen profiteren van de kleinschaligheid van ons eigen sportcentrum. In Jofib-Fysioholland hebben we hier een perfecte partner in gevonden. We hebben hierdoor diverse specialisaties direct in huis. De doelstelling is om patiënten uiteindelijk sporter te laten worden. Het zou mooi zijn als het sportcentrum straks meer de rol van vitaliteitscentrum krijgt."

Toekomst
Voorop staat dat Athal Pals wil dat het sportcentrum toegankelijk is voor iedereen. Speerpunt daarbij is dat de apparatuur die wordt gebruikt in zowel de fitness als bij de groepslessen van een uitstekende kwaliteit moeten zijn. Met de uitrol van preventieprogramma X-fittt in maart, de start van de medische fitness en het uitbouwen van de personal training en de groepslessen is Pals blij met de voortgang die in de afgelopen drie maanden is gemaakt. "We zijn klaar voor de toekomst."

Abonnementen
Bij Pals Fitness en Fysiotherapie bepaal je zelf waar je gebruik van maakt. Iedereen is immers uniek. Pals vindt dat fitness voor iedereen toegankelijk moet zijn. Onbeperkt sporten is al mogelijk vanaf 17,45 euro. Voor de kidslessen die op woensdagmiddag gegeven worden, bestaat een speciaal abonnement á 9,95 euro per maand.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief