Het echtpaar De Ron trots voor hun winkel.
Het echtpaar De Ron trots voor hun winkel. Foto: Ties Steehouwer

Nieuwe Snoepwinkel in Klundert is een snoepje

Bedrijvig Nieuws

KLUNDERT – Op nog geen 50 meter van hun Eeterij Kelian zijn Kees en Lilian de Ron begonnen met hun bak- snoep- en cadeau winkel in D’un Zoete n’Oek. Een winkel op de hoek dus. Om precies te zijn de hoek van de Stadhuisring en de Voorstraat in Klundert. Historisch gezien een A locatie met uitzicht op de Bottekreek en het prachtige stadhuis. Voordat het echtpaar De Ron er een kleine verbouwing in aanbrachten was het pand een kledingwinkel en daarvoor stond het jaren leeg. Jarenlang dreef het echtpaar Vos er een sigaren winkel en in de zeventiende eeuw zat er het logement Hof van Holland. Maar toen zag het pand er heel anders uit.

DOOR TIES STEEHOUWER

Het interieur van de voormalige sigarenwinkel is al die jaren voor het grootste gedeelte in tact gebleven en daar maakte het echtpaar De Ron dankbaar gebruik van. Als een niets vermoedende bezoeker of klant dan ook over de door eeuwenlang gebruik uitgesleten hardstenen dorpel binnenstapt dat stapt hij of zij als het ware eeuwen terug in de tijd. Voor rolstoelers is dat binnenstappen overigens een stuk moeilijker maar Kees van Ron vertelde dat er een rolstoelhelling in de maak is die binnen korte tijd geplaatst zal gaan worden.

Gevoel
Het echtpaar De Ron begon vier jaar geleden met hun restaurant op de brug over de Bottekreek en in die jaren hebben ze een uitstekende naam opgebouwd in Klundert en ver daar buiten. Op de vraag aan Kees waarom gestart met een snoepwinkel vertelt hij dat hij al jaren uitkeek naar een plek in Klundert voor een dergelijke winkel. “Bij de voormalige kledingzaak had ik een goed gevoel en omdat Klundert de intentie heeft om te groeien moeten er natuurlijk wel winkels zijn. Deze zaak zie ik als een uitdaging en het mooie is dat de binnenkant klopt met de buitenkant”.

Drie delen
De beschikbare ruimte is ingedeeld in drie delen. Bij binnenkomst treffen we de cadeau afdeling met daarin kleine cadeautjes die de klant zeker zullen verrassen. Klundertse cadeautjes zoals bijvoorbeeld blikjes met drop met daarop afbeeldingen van Klundertse gebouwen en handdoeken met daarin geborduurd testen als “Welkom in Klundert”. In deze ruimte, en ook in de snoepafdeling zitjes om koffie met gebak te gebruiken. De snoepafdeling moet wel een waar paradijs zijn voor de echte snoeper. Even terug in de tijd met noga, zwart op wit, kaneelstokjes en ander snoep uit grootmoederstijd. De handgemaakte bonbons zij per stuk te koop maar ook in assortiment in een fraai doosje.

Speciaal bruin
Brood moet je ruiken en dat is bij ’n Oek zeker het geval. Van bakker Sonneveld uit Fijnaart wordt brood en gebak elke dag vers aangevoerd. Heel speciaal is ’n Oekse mik, gebakken op ambachtelijke wijze. En wil de klant het bruiner of iets minder bruin dan kan dat natuurlijk. Elke dag staat er iets lekkers in de schijnwerper zoals worstenbrood, cake en zaterdags is het tompoesdag. Een deel van het lekkers wordt geleverd door Wilma van der Starre van Sweet Bakelicious uit Klundert. D'un Zoete n'Oek, Voorstraat 2, 479 HN, Klundert. Tel. 0168-785041. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur.

D'un Zoete n'Oek
Voorstraat 2, 4791 HN, Klundert, 0168-785041



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief