Eigenaar Jack Steur
Eigenaar Jack Steur Foto: Christian Keijsers Fotografie

Steur stralen en spuiten is specialist in nano coatings

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - Steur Spuiterij maakt al sinds 1963 naam als schadeherstelbedrijf. Vele jaren ervaring maakt dat Jack Steur op het gebied van kwaliteit, vakkennis en expertise voorop loopt. Zo worden allerhande voertuigen, groot industrieel materieel en speciale producten tegenwoordig milieuvriendelijk strak in de lak gezet met speciale zelfontwikkelde nano coatings. Een eigen laboratorium helpt bij de ontwikkeling en juiste samenstelling van deze nieuwe generatie coatings.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Eigenaar Jack Steur (77) is geboren in Hilversum, maar op 11-jarige leeftijd met het gezin geëmigreerd naar Australië. “Mijn vader was van huis uit automonteur en zocht een nieuwe uitdaging en vond deze, zoals velen in die tijd, door te emigreren naar Australië. De middelbare school heb ik daarom in Brisbane gevolgd. Vanwege de ‘verruwing’ zijn we echter in 1960 met het gezin weer teruggekomen,” vertelt hij. Eind 1963 is hij samen met zijn vader Amerikaanse auto’s gaan importeren. “Deze kwamen in Nispen over de grens, vandaar dat we in 1967 naar Oudenbosch verhuisd zijn naar een pand met twee woningen. Met mijn vader heb ik 13 jaar samengewerkt, totdat hij op 56-jarige leeftijd voor mijn ogen aan een hartaanval overleed. Met acht man personeel stond ik er met mijn 32 jaar plots alleen voor en trok de autohandel mij niet meer. ”

Wagenparken
Op het industrieterrein achter de Bosschendijk begon Jack daarop met een schadeherstelbedrijf waar later een spuiterij aan toegevoegd werd. “Alle wagenparken in de omgeving heb ik als klant gehad. Verbruggen uit Etten-Leur was de eerste waar ik alle opleggers van gestraald en gespoten heb.” De recessie van 2009 was voor het bedrijf een lastige periode. Een contract met Genie Hoogwerkers, een Amerikaans bedrijf met een vestiging op de Borchwerf in Roosendaal, zorgde echter voor een ommekeer. “Daardoor zijn we super gegroeid. Op het hoogtepunt spoten we wel duizend van deze hoogwerkers per jaar totdat men in 2020 besloot om de productie wereldwijd naar China en Mexico te verplaatsen,” verzucht hij.

Hufterproof
Omdat ook de autoschade ver was teruggelopen en daar zeker geen uitbreiding meer in zat, besloot Steur om de bedrijfsvoering te gaan richten op de spuiterij voor nano coating voor trucks en industriële doeleinden. Alle voorwaarden waaraan Steur moest voldoen, alle kennis die opgedaan is en alle apparaten die aangeschaft waren om aan de eisen van Genie te kunnen voldoen komen daarbij nu van pas. “Met het specialisme dat we ontwikkeld hebben en de kennis die we opgedaan hebben, kunnen we ons nu onderscheiden. Daarbij beschikken we over een van meest geavanceerde laboratoria in Nederland op het gebied van verf, lakken en coatings. Op het droogijs stralen, een super milieu bewuste wijze van schoonmaken, en onze nano coating hebben we zelfs patent. Belangrijke eigenschappen van de nano coating zijn onder meer transparantie, waterafstotend, hufterproof, anti-kleef en zelfherstellend. Een kras in de lak is twee dagen later verdwenen.”

Toekomst
In onder meer De Efteling, Geldmaat en Schenk Tanktransport heeft Steur de afgelopen jaren weer nieuwe klanten aangeboord. “Nu ben ik in de race voor een project in New York. Daar moet een wolkenkrabber komen bedekt met 80.000 m2 koper, waar zo’n 8000 liter speciale coating voor gemaakt moet worden. Ook de coating maken we namelijk in eigen huis. Daarbij hebben we contact met alle leveranciers van de verffabrieken die ons de componenten aanleveren. Met ons laboratorium stellen we dan de juiste verhouding samen.” De plannen die Jack met het bedrijf heeft zijn duidelijk: “Met tien spuitcabines zijn we de grootste spuiterij van Noord-Brabant. Deze capaciteit willen we ten volle benutten. Daarnaast willen we ons meer richten op de verkoop van nano coatings en ons laboratorium dienstbaar maken aan derden.” In bedrijfsleider Arjan Luykx heeft Jack ondertussen een beoogd opvolger en potentieel nieuwe eigenaar van het bedrijf gevonden, waardoor continuïteit is gewaarborgd. De veel bezochte nieuwe websites ondersteunen en bevestigen de behoefte aan duurzame en milieubewuste bescherming en uitstraling.

Steur Stralen en Spuiten
Nijverheidsweg 9
4731 CZ OUDENBOSCH
0165-315350

www.steur.com

Beoogd opvolger Arjan Luykx


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief