Chauffeur Mike Eland, begeleidster Linda Damen en Hans van Zon Klaar voor de start. FOTO TIES STEEHOUWER
Chauffeur Mike Eland, begeleidster Linda Damen en Hans van Zon Klaar voor de start. FOTO TIES STEEHOUWER

Truckersdag laat de Westhoek stralen

Door: Amber Kuijs Cultuur

ZEVENBERGEN - Het was voor Hans van Zon een hele klim om de cabine van de prachtige vrachtwagen van Mike Eland in te klimmen maar met een 'kontje' van begeleidster Linda Damen lukte het uiteindelijk toch. Het drietal deed mee met de twintigste truckersdag van de Stichting Gehandicapten Truckersdag Moerdijk. Bijna 120 vrachtwagens of cabines gingen van start bij 't Knijnekot in Zevenbergen en dat ging natuurlijk met veel getoeter gepaard.

Voor de start was iedereen al opgewarmd door de zang van Leroy Krielen zodat de stemming er meteen al goed inzat. De gehandicapten werden tijdens hun rit door bijna heel Moerdijk begeleid door bijna tweehonderd vrijwilligers, waaronder een twintigtal motorrijders die er voor zorgden dat alles veilig verliep.

Rust

Hans van Zon woont bij de SOVAK in Terheijden en hij had er zaterdag zin in, al vond hij het ook wel een beetje angstig zo hoog in de cabine van de spiksplinternieuwe Scania. Gelukkig ging Linda Damen uit Klundert ook mee en omdat de chauffeur veel rust uitstraalde voelde hij zich snel op zijn gemak. Hij zwaaide enthousiast naar de kijkers langs de kant. Na de rit door het westelijke deel van Moerdijk werd er geluncht bij de Gouden Leeuw In Zevenbergschen Hoek, waar vaste zanger Marco Kanters zorgde voor een uitbundig feest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief