Afbeelding
FOTOALBUM

Genieten van Moerdijk op Locatie

Door: Amber Kuijs cultuur

MOERDIJK - Ruim zeventig mensen, verdeeld over twee avonden, genoten vrijdag en zaterdag van prima straattoneel in de straten van het dorp Moerdijk. Het bestuur van Toneelvereniging Moerdijk had voor de bezoekers een geraffineerd plan gemaakt zodat ze telkens weer voor verrassingen kwamen te staan. Daarvoor werden ze in drie groepen verdeeld die onafhankelijk van elkaar met een gids door het dorp trokken: een roze, een gele en een groene groep. Annie Molenberg ontving de gasten en vertelde wat de bedoeling was. Niet te veel zodat er nog heel veel te raden bleef.

De roze groep met als gids Rinty van Grimbergen ging precies om acht uur op pad op zoek naar het avontuur. Als eerste stop stond er een bezoek aan de plaatselijke VVV op het programma. Een VVV in Moerdijk? Ja hoor. Bij de ruïne van de voormalige rooms-katholieke kerk stond een hostess van deze instelling de groep al op te wachten. Op ironische wijze vertelde ze wat er allemaal voor heerlijks in het dorp te verwachten viel. Lachen geblazen dus. Daarna trok het gezelschap in een jolige stemming naar de klokkenstoel bij de haven voor de eerste voorstelling 'Leven met de parasol'. Bij de klokkenstoel stonden drie parasols te wachten op picknickende gasten. Die streken na enige tijd, na eerst het gras met een spuitbus te hebben ontsmet, neer op hun dekentje om te gaan genieten van de meegebrachte etenswaren.

Picknick
Dat neerstrijken ging natuurlijk niet van een leien dakje. Het leverde veel humor op. Het genoeglijke samenzijn werd na enige tijd verstoord door een jongen met een buitenlandse tongval en een capuchon. Zijn komst leverde veel commentaar op vanuit het gezelschap en de sfeer werd zelfs grimmig toen de 'vreemde gast' een mes trok om een peertje te gaan schillen. Het merendeel van de picknickers vertrok met veel kabaal. Uiteindelijk bleek de vreemde gast een heel gewone jongen te zijn die op een verkeerd moment op een verkeerde plek was beland. Een leuk stukje straattoneel met een grimmige ondertoon. Daarna bezocht de groep nog de eenakters 'Zomertijd' en 'Open Huwelijk' om uiteindelijk in een hele grote bus bij de Moerdijkbruggen terecht te komen. In deze bus speelde zich ook een van de toneelstukjes af. De spelers uit Moerdijk verzorgden het straattoneel samen met die van Prothese uit Zevenbergen, die op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni op Fort Sabina het stuk 'Het geheugen van water' gaan opvoeren. FOTO'S TIES STEEHOUWER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief