Foto: Ties Steehouwer

Start carnaval in Loerendonck met vijf tonpraters

  Cultuur

KLUNDERT - Enkele weken voor het carnaval in Klundert (Loerendonck) zorgden vier tonpraters en een tonpraatster in de Niervaert voor een goed gevulde zaal van toehoorders. Precies om 11 minuten over acht begon Robert van Dijk als Piet Piloor aan zijn act en rond elf uur rondde Jan Eestermans als Gerrit de postbode zijn praatje af.

DOOR TIES STEEHOUWER

De avond verliep redelijk op schema en dat mag bijzonder worden genoemd. Tussen de eerste en de laatste tonprater zaten ook nog Storm Kustermans als Storm, Ronald Kustermans als Sietse Dubbel, Judith Hoefnagels als Trucker Trees en Twan van Oers als Toontje Kwat. Het publiek genoot vooral van de fijne woordspelingen, maar ook de grappen over schoonmoeders en over de echtgenotes van de tonpraters deden de zaal vaak schaterlachen. 


Het carnaval in Klundert moet het dit jaar waarschijnlijk doen zonder prins, vertelt secretaris van de Loerendonckse Algemene Carnavalsstichting (LAK) en oud-prins Walter van Hattum. Waarschijnlijk omdat men nog steeds op zoek is naar een kandidaat om de carnavalskar in Klundert te gaan trekken. Het bestuur schuift bij een eventuele absentie van een nieuwe prins dit jaar de jeugdraad naar voren.

Komende zaterdag wordt begonnen met het verspreiden van de carnavalskrant waar alles in komt te staan. Onder andere dat de sleuteloverdracht dit jaar op zaterdag om 13.11 uur plaatsvindt op de brug over de Bottekreek. Wethouder Thomas Zwiers geeft de sleutel af aan Marijn Vroegop als jeugdprins Marijn den eerste van Loerendonck. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief