Foto: Ties Steehouwer

Kunst en Cultuur Route komt langzaam op gang

  Cultuur

MOERDIJK - De Kunst en Cultuur Route is langzaam op gang gekomen in Moerdijk. Of de keuze bewust is geweest is niet helemaal duidelijk, maar op de eerste dag van de route bleek wel dat het oostelijke gedeelte van Moerdijk er bekaaid af kwam voor wat het aantal locaties betreft waar kunstenaars hun werk lieten zien.


Misschien was dat wel de reden dat de toeloop van het publiek maar langzaam op gang kwam. Zo konden de modelbouwers van Railcontact in de voormalige suikerfabriek in Zevenbergen zaterdag maar zestig mensen begroeten terwijl dat er verleden jaar op de eerste dag ruim tweehonderd waren. De bezoekers konden in deze fabriek via een steile trap naar boven waar de kunstenaars van Atelier David Chichua lieten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Vooral de icoon schilderes Wem Timmermans maakte veel indruk. Maar ook Riet Damen trok, terwijl ze aan het schilderen was, veel bekijks. Alleen de prachtige lichte ruimte van de fabriek was al een bezoek waard. 

Dat gold ook voor de gereformeerde kerk in de Stationsstraat. Hier was Koerdische kunst te zien. Op zaterdag 26 oktober wordt hier een 'dichtersdag' gehouden. In het heemhuis van de heemkundekring Willem van Strijen werden de bezoekers onthaald op koffie die ze zelf moesten zetten. Angela Rindt van de kring vertelde dat ze bezig is een boek te schrijven over de bakkers die vanaf 1600 in Zevenbergen bakten. Veel mensen die in vorige jaren als kunstenaar deelnamen aan de Kunst en Cultuur Route bezochten de diverse locaties. Zondag zijn zowel in het westen als in het oosten van Moerdijk de monumenten en de kunstenaars te bezoeken. De deelnemers zijn te vinden op www.cultuurmoerdijk.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>