Havenmeester Loes van Leest.
Havenmeester Loes van Leest. (Foto: Screenshot Typisch Moerdijk BNNVARA)

Bijna 375.000 kijkers voor eerste aflevering van twaalfdelige tv-serie Typisch Moerdijk

  Cultuur

MOERDIJK - De eerste aflevering van de televisieserie Typisch Moerdijk heeft maandagavond 374.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit de Kijkcijfers die dinsdagochtend bekend zijn geworden.


In de serie worden typische inwoners van Moerdijk dorp gevolgd. Zij vertellen wat ze doen, waarom ze in Moerdijk dorp wonen en wat dat wonen zo bijzonder maakt. In de eerste aflevering maakten onder andere havenmeester Loes van Leest en haar man Jan hun opwachting. Loes staat op het punt om met pensioen te gaan, maar dat houdt tevens in dat ze dan hun dienstwoning in het dorp moeten verlaten. Dat vindt ze zeer spijtig, omdat ze het de fijnste plek vindt waar ze ooit gewoond heeft. 

Ook was te zien hoe nieuwkomer in het dorp Jolanda Kramers een prefab woning achter haar samen met haar man aangekochte huis liet plaatsen. De prefab woning is bestemd voor haar dementerende moeder.  Verder werd John Kanters gefilmd bij het gelijknamige restaurant voor truckers en de familie Pieterse bij de voorbereidingen van de viering van Halloween in het dorp. 

Typisch Moerdijk bestaat uit 12 afleveringen. Vanavond om 19.25 uur is de tweede om 19.25 uur bij BNNVARA op NPO 2.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief