Foto René Schotanus
Foto René Schotanus Foto: René Schotanus

Frigo Breda vestigt zich in haven Moerdijk

Door: Peter Houtepen Economie

MOERDIJK - Frigo Breda, een wereldwijde speler in transport en warehouse activiteiten van levensmiddelen en gerelateerde producten, vestigt zich per 1 juni 2020 in de haven van Moerdijk.

Met de komst van Frigo Breda trekt Port of Moerdijk een speler van formaat aan waarmee een volgende stap wordt gezet in het versterken van het koel- en vriescluster in Moerdijk.

Eigen kade

Op de nieuw te bouwen locatie aan de Middenweg gaat Frigo Breda zich bezighouden met de op- en overslag van gekoelde en gevroren producten per water, spoor en weg. Het perceel heeft een oppervlakte van  5,8 hectare en een eigen kade van 300 meter. Er komt een watergebonden koel- en vrieshuis met een capaciteit van 70.000 pallets, voorzien van 31 laaddocks en acht grote koelcellen. Voor Frigo Breda, die nu een capaciteit heeft van 37.000 pallets verspreid over zes locaties, betekent de vestiging in Moerdijk een aanzienlijke uitbreiding. Het wordt tevens de nieuwe hoofdvestiging van het bedrijf.

Railverbinding

"In ons nieuwe koel- en vrieshuis beschikken we over een grote op- en overslagcapaciteit aan het water en hebben we een korte verbinding met grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen", stelt directeur Reinier van Elderen van Frigo Breda. "Daarnaast ligt er een railverbinding waarmee we goederen vanuit heel Europa kunnen aanvoeren en via onder andere het water naar hun eindbestemming kunnen vervoeren. Juist door meer gebruik te maken van water en rail beperken we het filegevoelige wegtransport van en naar Rotterdam en Antwerpen."

Welkome aanvulling

Directeur Ferdinand van den Oever van Havenbedrijf Moerdijk is erg blij dat Frigo Breda zich op het terrein vestigt. "Het is een volgende stap in het versterken van een koel- en vriescluster in Moerdijk. Partijen als VDH en Lidl zijn hier al actief met grotere volumes en dit is een welkome aanvulling."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief