Vlrn: Directeur Russell Crye van NKM Netwerk Services
Directeur Eric Vos van E-Fiber en wethouder Jack van Dorst
Vlrn: Directeur Russell Crye van NKM Netwerk Services Directeur Eric Vos van E-Fiber en wethouder Jack van Dorst (Foto: Tom Rietveld)

Aanleg van glasvezel in gemeente Moerdijk officieel begonnen

  Economie

ZEVENBERGEN – De aanleg van glasvezel in de gemeente Moerdijk gaat officieel beginnen. 


Wethouder Jack van Dorst: “De komst van glasvezel is goed nieuws voor de hele gemeente Moerdijk. Ook voor de buitengebieden. De bewoners en bedrijven daar zouden bijna buiten de boot zijn gevallen, omdat de grote afstanden en het relatief beperkt aantal aansluitingen voor glasvezelbedrijven kostenverhogend werken.

In het buitengebied is de internetvoorziening op dit moment nog heel slecht. Er zijn bijvoorbeeld boerenbedrijven die nu nog moeten inbellen. Maar ook in de kernen brengt glasvezel forse voordelen en verbeteringen met zich mee. Fantastisch nieuws dus. De samenwerkingsovereenkomst met E-Fiber voorziet in de aanleg van een glasvezelnetwerk”.

In principe zijn alle providers bij E-Fiber welkom, maar essentie is wel dat E-Fiber met een aantal (dus niet alle) providers afspraken heeft voor benutting van hun glasvezelkabel”.

Groeiende vraag naar data

De groeiende vraag naar data, zoals online streamingsdiensten, denk aan Netflix en Videoland of online gaming wordt steeds belangrijker. Data gebruik in Nederland neemt jaarlijks met 40% toe. Ook voor de thuiswerkers, die via Teams, Zoom of andere programma’s vergaderen en de schoolgaande jeugd en studenten, die steeds meer via het scherm contact hebben. En dan de toepassingen, waarvan we nu nog geen idee hebben. Fabrikanten hebben al Cat5 verbindingen in allerlei huishoudelijke apparatuur voorbereid.

De aanleg, die vandaag is begonnen wordt uitgevoerd door NKM Netwerk Services. De graafwerkzaamheden starten in Zevenbergen-Oost en zal de komende 2 jaar uitgerold worden.

Tom Rietveld,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>