Afbeelding
Foto: Shutterstock

Keurmerk Veilig Ondernemen voor haven- en industrieterrein Moerdijk

Door: Monique Jansen Economie

MOERDIJK - Haven- en industrieterrein Moerdijk heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) binnengehaald. Certificeringsinstantie Kiwa overhandigde het keurmerk. Het KVO-certificaat staat voor een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van de safety en security van het gebied. 

“We zijn trots op dit keurmerk, zegt Gijs-Jan Schüssler, Havenmeester en Programmamanager Veiligheid bij Havenbedrijf Moerdijk. “Het KVO-certificaat is enerzijds een mooi bewijs en anderzijds een goede aanjager om het hoge kwaliteitsniveau qua veiligheid voor Port of Moerdijk vast te houden en uit te bouwen.” “Het kwaliteitsstreven is dat haven- en industrieterrein Moerdijk excellent veilig is”, vult onafhankelijk SBIM-voorzitter en burgemeester van Moerdijk Aart-Jan Moerkerke aan. “Dat doen we met een aanpak die stevig, scherp en slim is. Het Kiwa keurmerk geeft ons, de bedrijven en het publiek de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Met alle ondernemers, het havenbedrijf en de gemeente blijven we werken aan een nog veiliger ondernemersklimaat.”

Collectieve beveiliging

Voor de beveiliging en de veiligheid van het haven- en industrieterrein werkt het havenbedrijf samen met de gemeente Moerdijk, overheidsdiensten en private partijen. Zo draagt bijvoorbeeld de SBIM zorg voor de beveiliging; denk aan surveillancediensten, camera-controle, preventie-advies en bewaking van toegangswegen en vluchtwegen. De stichting neemt preventieve maatregelen om risico’s van criminaliteit en overlast voor het bedrijfsleven te voorkomen. Om state-of-the-art beveiliging te realiseren lopen tal van pilots met nieuwe ontwikkelingen, zoals het beveiligingsproject met inzet van drones. Bedrijven die zich vestigen op het haven- en industrieterrein Moerdijk zijn sinds 1993 verplicht deel te nemen aan de collectieve beveiliging.

Het certificaat dat door Kiwa is afgegeven is het ‘KVO Certificaat Continu Samenwerken’, wat inhoudt dat (her)keuringen binnen een termijn van drie jaar plaatsvinden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief