De gemeente Moerdijk telt in totaal vier zwembaden. ARCHIEFFOTO
De gemeente Moerdijk telt in totaal vier zwembaden. ARCHIEFFOTO

Onderzoek naar toekomst zwembaden

Door: Monique Jansen OUD Gemeente Nieuws

ZEVENBERGEN/KLUNDERT - De gemeente Moerdijk doet onderzoek naar de toekomst van zwembaden De Niervaert in Klundert en de Bosselaar in Zevenbergen.

De gemeenteraad vroeg het college van burgemeester en wethouder om te kijken naar de mogelijkheden om de baden duurzamer te maken. Het gemeentebestuur heeft daarom besloten om het onderhoud aan beide zwembassins te beperken tot noodzakelijke technische klussen. Zo voorkomt men investeringen die achteraf toch niet nodig waren.

Nieuwbouw

De bouwkundige en technische staat van beide zwembaden wordt kritisch bekeken. Ook bekijkt de gemeente wat de kosten zijn voor de aanleg van eventuele nieuwe bassins. Daarnaast komt er een onderzoek naar het beheer van de baden. Op dit moment baat Optisport de sportcentra uit. Het college sprak eerder het voornemen uit om dit akkoord vanaf januari 2021 met twee jaar te verlengen. Daarna bestaat de mogelijkheid om een vervolgovereenkomst aan te gaan voor de periode van drie jaar.

Warm zwemwater

Buitenbad de Bosselaar in Zevenbergen is het enige bassin zonder mogelijkheden om het water te verwarmen. Raadslid Cees Huijssoon van Onafhankelijk Moerdijk vroeg begin dit jaar nog om een boiler of zonnecollectoren te installeren, zodat de 'bak' niet langer koud is. Dat vond het gemeentebestuur toen een te grote investering.

De gemeente Moerdijk telt vier zwembaden. In Willemstad zit buitenbad Het Buitendiep en Fijnaart heeft zwembad De Oester. Die laatste is enkele jaren geleden in handen overgegaan van een stichting.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief