Afbeelding
Foto: Gemeente Moerdijk

Griffier Ricus Tiekstra vertrekt vervroegd: maakt ruimte voor opvolger

Door: Monique Jansen OUD Gemeente Nieuws

ZEVENBERGEN - Raadsgriffier Ricus Tiekstra stelt zijn functie per 1 februari ter beschikking. Officieel gaat Tiekstra eind oktober 2021 met pensioen. De afgelopen maanden heeft hij samen met de werkgeverscommissie gekeken naar de invulling van de periode tot aan zijn pensionering. 

Die tijd die vanaf zijn pensionering rest tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is met vijf maanden erg kort: "Te kort voor een opvolger om de nieuwe raadsperiode goed te kunnen voor bereiden, zodat deze op zijn of haar manier kan worden ingevuld", meldt de Werkgeverscommissie. In goed overleg is daarom besloten dat Tiekstra zijn functie als griffier nu al ter beschikking stelt. Zo krijgt zijn opvolger de kans om met een frisse blik naar de raadsverkiezingen te werken. 

In eerste instantie kijkt de commissie naar een tijdelijke invulling van de functie. Eerst wordt gewerkt aan het opstellen van een profielschets, waarna de daadwerkelijke werving van een definitieve opvolger van Tiekstra in gang kan worden gezet. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief